Bitez, Bodrum’un şirin tatil kasabalarından biridir. Muğla ilinin Bodrum ilçesine bağlı Bitez turistik değeri yüksek bir destinasyondur. Tatillik villalar bakımından hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmiştir. Peki, Bodrum Bitez nerede, Bodrum Bitez’e nasıl gidilir, gelin hep beraber bakalım.

    Bodrum Bitez Nerede?

    1996 tarihinde belediye statüsü kazanan Bitez beldeye dönüşürken 2012 tarihinde ise TBMM tarafından mahalle olarak kabul edildi. Bodrum ilçe merkezine yalnızca 6 km uzaklıkta yer alan Bitez tatil beldesi Bodrum’a 15 dakika uzaklıktadır. Bitez’e şehiriçi ulaşım araçlarını kullanarak da ulaşmak mümkündür. Bodrum merkezden kalkan Bitez dolmuşlarına binerek ortalama 15-20 dakikada ulaşım sağlanabilir. Bodrum Bitez konumunu görüntülemek veya yol tarifi almak için buraya tıklayabilirsiniz: Bodrum Bitez konumu

    Bodrum Bitez Nasıl Gidilir?

    Villa tatili için Bitez tatil beldesini tercih eden tatilciler Bitez’e nasıl gidilir sorusunun yanıtlarını aramakta. Bitez ulaşımı için öncelikle Bodrum ilçe merkezine gitmek gerekir. Şehirler arası karayolu ulaşımı için otobüs kullanacakların öncelikle Bodrum otogarına varış yapmaları, sonrasında ise şehir içi ulaşımı vasıtası ya da ticari taksi aracılığıyla Bitez’e ulaşım sağlamaları mümkündür.

    Havayolu ulaşımını tercih edenler için Milas Bodrum Havalimanı varış noktası olarak tercih edilebilir. Muğla’da iki adet havalimanı bulunsa da Bodrum merkeze yakın olan havalimanının Milas-Bodrum Havalimanı olduğu söylenebilir. Bodrum Milas-Bodrum Havalimanı arası ortalama 36 km, seyahat süresi ise 40 dakika kadardır. Havalimanından Bodrum merkeze HAVAŞ otobüsleri ile ulaşılabilir.

    bodrum bitez nerede nasıl gidilir

    Bodrum Bitez Gezilecek Yerler

    Bitez Plajı (Bitez Koyu – Bitez Yalısı)

    Bitez’in popüler plajlarından biridir. Bitez Plajı, zaman zaman Bitez Koyu ya da Bitez Yalısı olarak da isimlendirilmektedir. Plaj, Bodrum Belediyesi tarafından faaliyetlerini sürdürmektedir. Özellikle yaz döneminde oldukça yoğun ilgi gören Bitez Plajı, sessiz ve sakin bir yer arayanlar için uygun değildir. Ancak dalgasız, temiz ve sakin bir denize sahip olmasından dolayı bu plajı mutlaka bir kere de olsa ziyaret etmeniz önerilir. Bitez Plajı giriş ücreti 2023 bulunmamaktadır. Dolayısıyla plaja ücretsiz bir şekilde giriş sağlayabilirsiniz.

    Rum Gara Kilisesi

    Bitez gezilecek yerler arayışında olan tatilcilere Rum Gara Kilisesi önerilebilir. 3. Yüzyıldan kaldığı belirtilen kilise 1986 yılında Kültür ve Tabiat Varlıkları Yüksek Kurulu tarafından tescil edilmiştir. Kilise içerisinde çok eskiden Meryem Ana’nın heykeli bulunduğu öne sürülmektedir. Ayrıca kilisenin giriş bölümünde yunus balıklarının resmedildiği mozaikler bulunmaktadır. Bundan dolayı bölgedeki balıkçılar, ava çıkmadan önce kilise önünde dua ederlermiş. 1800 senelik tarihi geçmişi ile öne çıkan Rum Gara Kilisesi giriş ücreti bulunmamaktadır.

    Kleopatra Plajı

    Hafta içi sessiz ve sakin bir plajda vakit geçirmek istiyorsanız listenize Kleopatra Plajı’nı ekleyebilirsiniz. Tertemiz denizi ve kumsalı ile göze çarpan Kleopatra Plajı her sene milyonlarca yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır. Hafta sonları epey kalabalık olan plajda dilerseniz tekne turlarına katılabilirsiniz. Kleopatra plajı giriş ücreti 2023 yılında da yoktur. Dolayısıyla plaja ücretsiz şekilde giriş sağlayabilirsiniz. Ancak tekne turlarına katılım sağlamak için cüzi bir ücretle karşılaşabilirsiniz.

    Mor Plaj

    Mor Plaj adından da anlaşılacağı üzere morlarla kaplı küçük bir iskelesi bulunan Bitez plajları arasındadır. Mor hasır şemsiyeler altında sakin ve huzurlu bir atmosferin tadını tüm gün çıkarabilirsiniz. Denizin taşlı olmasından dolayı suyu oldukça temiz ve berraktır. Plaj içerisinde yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir adet tesis bulunmaktadır. Aynı zamanda lavabo, duş, soyunma kabini gibi olanaklardan da faydalanabilirsiniz. Mor Plaj haftanın her günü saat 08:00 ile 20:00 arasında ziyaretçilere açıktır.

    Akvaryum Koyu

    Hem Bodrum’un hem de Bitez’in hiç şüphesiz en güzel koyu Akvaryum Koyu’dur. Koy içerisinde birçok deniz canlısının bulunmasından dolayı koy halk arasında Akvaryum ismi ile anılmaktadır. Sakin ve sessiz bir gün geçirmek isteyenlerin listesine ekleyebileceği yerler arasında gösterilebilir. Diğer pek çok koyda olduğu gibi Akvaryum Koyu’na da tekne turları düzenlenmektedir. Koy içerisinde kalamar, ahtapot, yengeç ve birçok balık çeşidini çıplak gözle görmek mümkündür.

    Bitez Dondurmacısı

    Bitez denilince çoğunuzun aklına ilk olarak dondurma gelebilir. Nitekim bölgenin meşhur dondurmacısı Bitez dondurmacısıdır. İlk kez 1995 yılında Bitez köy meydanında hizmete açılan Bitez dondurmacısı şimdiler de onlarca şubeye sahiptir. Dondurma yapımında yüzde 100 organik meyvelerin kullanılması Bitez dondurmacısının bölgede sıkça tercih edilmesinde en büyük etkendir. Sizler de sıcak yaz günlerinde bu lezzetin tadını keşfetmek için bir mola verebilirsiniz.

    bodrum bitez nerede kiralık villa tipleri

    Bodrum Bitez Kiralık Villa Tatili

    Bitez tatil lokasyonu tatillik villalar noktasında da pek çok seçenek sunmaktadır. Bitez kiralık villa seçenekleri tüm tatilcilerin ihtiyaç ve gereksinimlerine uygun olarak dizayn edilmiş tatil evleridir. Bitez tatil destinasyonunda balayı villaları, muhafazakar villalar, çocuk havuzlu villalar, özel havuzlu villalar, denize sıfır villalar gibi çeşitli konseptler bulunur. Sizler de alışılagelmiş konaklamalar dışında daha rahat ve özgür bir tatil deneyimi için Bitez villaları arasından idealinize en uygun olan kiralık villa tipini tercih edebilirsiniz.

    Bodrum Bitez Hakkında Merak Edilenler

    Bodrum Bitez Plajı Nasıl?

    Bodrum Bitez Plajı, bölgenin en popüler plajıdır. Yaz dönemlerinde oldukça kalabalıktır. Bitez belde merkezinde konumlanması ve ücretsiz olması plajın tercih edilmesindeki en önemli etkenlerdir. Sakin ve dalgasız bir denize sahip olması bakımından çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için de son derece güvenlidir.

    Bodrum Bitez Nasıl Bir Yer?

    Bitez Bodrum’a bağlı şirin bir tatil kasabasıdır. Bitez’de eşsiz bir deneyime şahit olabileceğiniz kiralık villa seçenekleri bulunur. Aynı zamanda tatil süreniz boyunca Bitez gezilecek yerler listesinde bulunan birbirinden güzel lokasyonları keşfe çıkabilirsiniz.

    Bodrum Bitez Nereye Yakın?

    Bitez, Bodrum ilçe merkezine yakın bir beldedir. Bodrum Bitez arası 6 km olmakla birlikte seyahat süresi ortalama 15 dakikadır. Bodrum’un diğer popüler tatil beldelerinden Ortakent ve Çökertme beldelerine de yakın konumda bulunmaktadır. Bitez plajı Bodrum’un en uzun sahil plajı olarak bilinmektedir.

    Bitez Denizi Soğuk mu?

    Bodrum Bitez denizi ortalama sıcaklıkta bir suya sahiptir. Bitez Plajı dalgasız ve sakin bir denize sahiptir. Bitez koyları ise su sıcaklığı bakımından daha serin sulara sahiptir.

    Bitez’de Ne Yapılır?

    Bitez tatil destinasyonu gezilecek yerler bakımından çeşitli plajlara, koylara, tarihi yerlere sahip bir tatil beldesidir. Bitez’de su sporları, tekne turları gibi yapılabilecek birçok aktivite bulunmaktadır.

    -
    Rezervasyonlarım
    Müşteri Temsilcileri
      WhatsApp