Bodrum’un meşhur çiçekleri arasında bulunan Begonvil Sarmaşığı adeta bölgenin simgesi haline gelmiştir. Öyle ki Bodrum bölgesinde en fazla ekilen çiçekler arasındadır. Çoğu zaman Bodrum çiçeği olarak bilinmektedir.

    Bodrum bölgesi ile özdeşleşen Begonvil sıcak, nem ve güneşi seven çiçeklerden biridir. Sonbahar aylarında yapraklarını açmaya başlayan Bodrum’un meşhur çiçeği bakımıözenle yapılmalı ve hızlıca büyümesi için budamasının aksatılmaması gerekmektedir.

    Bodrum Meşhur Çiçeği Bakımı

    Bengovil çiçeği sıcağı ve güneşi oldukça seven bir çiçek türü olarak öne çıkmaktadır. Sonbaharın başlaması ile yavaş yavaş yapraklarını açmaya başlayan mor Begonvil tek bir türle karşımıza çıkmamaktadır. Bu nedenle bakımı da çeşitli türlerine göre ayrı olarak yapılmalıdır.

    Örnek olarak çalı begonvil türü için yapılan bakımlar bir sarmaşık için daha farklı yapılmalıdır. Bu noktada çiçek budama yöntemleri farklılaşabilmektedir. Begonvil sarmaşığını ev ortamında kolayca büyütmek için bakımı titizlikle yapılmalıdır. Buna göre evinizde güneş gören pencere kenarları en uygun yerlerden biridir.

    Bodrum Çiçeği Özellikleri

    Bodrum çiçeğinin özellikleri şöyledir:

    • Bakımları doğru yapıldığı takdirde çok hızlı bir şekilde büyüyebilir.
    • Sıcağı ve güneşi seven çiçek türlerindendir. Sıcaklığın dengeli olmasına dikkat edilmelidir.
    • Ev ortamında büyüyebildiği gibi balkon veya teras gibi açık alanlarda da büyüyebilir.
    • Sulama yapılırken saksı toprağının tamamen kurumuş olmasına dikkat edilmelidir.
    • Sulamanın doğru yapılması çiçeğin solmasını engeller.
    • Bodrum çiçeği her ne kadar güneşten beslenmeyi seven bir çiçek olsa da yapraklarının güneş ışınlarından korunması önemlidir. Aksi takdirde çiçek zarar görebilir.
    • Eğer çiçeği ev dışında açık bir alanda büyütüyorsanız kış aylarında içeri almanız gerekmektedir.
    • Toprak değişimi dikkatli yapılmalıdır. Bodrum sarmaşıkları büyük saksılara ihtiyaç duyabilecekleri için toprak yenilemesinin açık alanda yapılması tavsiye edilmektedir.
    • Bu çiçek türü yapraklarını hızla dökmektedir. Bu ilk başta olumsuz bir durum gibi görülebilir ancak endişe edilmesine gerek yoktur.

    Bodrum Çiçeği Sulaması

    Bodrum çiçeği sulama işlemi yapılırken toprağın yaş ya da nemli olmamasına dikkat edilmelidir. Gereğinden fazla sulama yapılması halinde çiçeğin yapraklarında sararma olur. Nitekim güneş ve sıcaktan beslenen Begonvil sarmaşığı suyu kısa sürede emecektir.

    -
    Rezervasyonlarım
    Müşteri Temsilcileri
      WhatsApp