Gökova körfezinin harika doğasına sahip, etrafı dağlarla çevrili, yeşilin ve mavinin en güzel tonlarını görebileceğiniz Çökertme koyu, tahmin edebileceğiniz üzere yazın özel yatların ve mavi tur teknelerinin vazgeçilmez duraklarından birisidir.

    Meşhur türküdeki “Çökertmeden çıktım da Halilim” kısmında bahsi geçen Çökertme genellikle burası sanılsa da, bu varış noktası Bodrum’da bulunan çökertme caddesi olarak bilinmektedir. Doğallığın ve sade yaşamın örneklerini görebileceğiniz hatta yaşayabileceğiniz bu küçük sahil kasabasında huzura ereceğinizi garantisini verebiliriz.

    Sahilinde tek sıra halinde çok katlı olmayan birkaç pansiyon ve restoranlarıyla, sizde sanki bir yunan adasındaymışsınız hissi yaratabilir. Ayrıca Çökertme demişken meşhur “Mandıra Filozofu “ filminin de burada çekildiğini belirtirsek aslında başka bir şey anlatmamıza gerek kalmayabilir.

    Bodrum Çökertme Koyu Nerede?

    Sakinliğini karayolundan merkezlere (Bodrum-Milas) olan uzaklığına borçlu olan Çökertme, yine de karayoluyla da tercih edilmektedir. Bağlı olduğu Milas ilçesi ve Bodrum bölgesine yaklaşık olarak 50 km mesafede olup her ikisine de eşit uzaklıktadır.

    Muğla Çökertme Köyü Nereye Bağlı?

    Çökertme Köyü, Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir mahalledir. Bu olağanüstü güzelliklere sahip destinasyonda kamp yapabilir, manzaranın tadını çıkarabilir veya yöresel lezzetleri tadabilirsiniz.

    Çökertme’de Ne Yenir?

    Çökertme, Bodrum yemekleri üzerine eşi benzeri olmayan lezzetli bir mutfağa sahiptir. Burada en taze balıkları yiyebilir ve mezelerle kendinizi şımartabilirsiniz. Ayrıca yöresel ürünler arasında bulunan zeytinyağı, bal, reçel ve salça gibi birçok organik ürünleri satın alabilirsiniz.

    Aynı zamanda, Bodrum’a özgü olan Çökertme kebabı da kesinlikle tatmanız gereken lezzetler arasında bulunmaktadır.

    Çökertme Yolu Nasıldır?

    Çökertme Koyu, Bodrum’a villa tatili için gelen yerli ve yabancı turistlerin günübirlik gezebilecekleri yerler arasında konumlanmaktadır. Ancak bu popüler gezi noktasına gitmek isteyen tatilcilerin en çok merak ettikleri arasında çökertme yolu nasılsorusu gelmektedir.

    Dolayısıyla Çökertme’ye nasıl gidilir diye sorulduğunda, ulaşım alternatiflerinden bahsetmek yerinde olacaktır. Öyle ki Milas ilçesinden Kemerköy istikametine doğru yola çıkan dolmuşlar Çökertme’ye gitmek için tercih edilebilir. Akabinde Kemerköy-Çökertme arasının 9 kilometre olduğu düşünüldüğünde, bu mesafenin de taksiyle kat edilmesi önerilebilir.

    -
    Rezervasyonlarım
    Müşteri Temsilcileri
      WhatsApp