Milas Euromos Ören Yeri ile Bodrum Ören bölgesi çoğunlukla karıştırılmaktadır. Aslında bu karışıklık antik bir kent olan Euromos’un çoğu zaman Bodrum Ören Yeri olarak adlandırılmasından kaynaklanmaktadır.

    Bu anlamda, bu haftaki içeriğimizde bir tatil beldesi olan Ören destinasyonu ile bir antik kent olan Euromos Ören Yeri’nin nerede olduklarını ve bu noktalara nasıl gidildiğini açıklamaya çalışacağız.

    Milas Euromos Ören Yeri Nerede, Nasıl Gidilir?

    Bodrum Ören yeri veya bilinen ismiyle Euromos Ören Yeri, Muğla’ya bağlı Milas ilçesinde yer almaktadır. Antik bir kent olan ören yerinin M.Ö 8. yy’de inşa edildiği düşünülmektedir. Bu antik kentten günümüze kalmış yapının ise M.S 2. yy’de inşa edilen tapınak olduğu bilinmektedir.

    Bodrum tarihi bakımından önemli bir noktada bulunan Euromos antik kenti, Milas’a 12 km uzaklıkta yer almaktadır. Kızılbayır tepesinin eteklerinde kurulmuş olan yer İzmir-Bodrum karayolu üzerindedir. Hafta içi ve hafta sonu açık olan müze 08.00-17.30 saatleri arasında ziyaretçi kabul etmektedir. Antik kent içerisinde tiyatro, agora, hamam, sur gibi başlıca yapılar bulunmaktadır.

    Bodrum Ören Nerede, Nasıl Gidilir?

    Gökova Körfezi’nde yer alan Ören, Muğla’nın popüler tatil beldeleri arasında yer almaktadır. Milas ilçesine bağlı olan belde antik bir kent olan Euromos ile sık sık karıştırılır. Bu bölgenin antik çağdaki ismi ise Keramos olarak bilinmektedir.

    Bodrum Ören Milas ilçe merkezine 40 km, Bodrum ilçe merkezine ise 60 km uzaklıktadır. Bölgeye deniz yoluyla ulaşım da mümkündür. Bunun için hazır halde bulunan teknelere limandan ulaşmak mümkündür.

    Ören tatil beldesinin sakin Ege kasabalarını andırdığı söylenebilir. Şirin bir tatil yeri olarak nitelendirebileceğimiz bölge yazlıkları, çay bahçeleri, balık restoranları ile ünlüdür.

    Hafta sonu kaçamakları için kesinlikle keşfedilmesi gereken yerler arasında bulunan Ören’in huzur dolu plajlarında denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Bunun yanı sıra yamaç paraşütü gibi doğa sporları yapabilir ya da doğanın tadına varabilirsiniz.

    Öte yandan Bodrum villa tatili süresi boyunca farklı yerler görme arayışında olan kişiler için Ören’i gezilecekler listelerine almalarını tavsiye edebiliriz. Bu küçük tatil bölgesine ister karayolu ister denizyolu kullanarak rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

    -
    Rezervasyonlarım
    Müşteri Temsilcileri
      WhatsApp