Uyku vadisi Muğla Milas’a bağlı Gökçeler köyünde Hamza Bey Çayı’nın yanında çok sayıda zeytin, narenciye, ceviz, çınar ve çam ağaçlarının içerisinde adeta doğanın gizli bahçesidir.

    Doğanın göbeğinde şırıl şırıl akan meşhur şelalesi ile gezilmesi görülmesi tavsiye edilen yerlerdendir. Ahşap bungalov tarzı küçük konaklama yerleri ve özellikle kışın şömine ateşine karşı keyifli zaman geçirebileceğiniz restoranı bulunmaktadır.

    Dilerseniz Uyku vadisine çok yakın mesafede ister doğa yürüyüşü sevenler için yürüyerek, ister özel aracınızla gidebileceğiniz Gökçeler Kanyonu ve İncirli mağarasını ziyaret edebilirsiniz.

    Uyku Vadisi’nde onlarca mağara bulunmaktadır. Bunlar arasında ise en bilinenleri İncirliin Mağarası ya da diğer bilinen adı ile Gökçeler Mağarası’dır. Bu popüler noktanın göze çarpan en önemli niteliği mevsim şartları fark etmeksizin hava sıcaklığının 17 derece olmasıdır. Aynı zamanda mağaranın birçok yarasaya ev sahipliği yapması da diğer dikkat çeken özellikleri arasında bulunmaktadır.

    Bodrum tatiliniz sırasında günübirlik gezilecek yerler arıyorsanız eğer burası sizin ve sevdikleriniz için ideal bir gezi alanı olabilir.

    Uyku Vadisi Nerede?

    Vadilik alan Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı Gökçeler köyünde konumlanmaktadır. Bodrum bölgesine 44 km mesafede yer alan vadi bölgesi aynı zamanda Milas-Bodrum havalimanına yalnızca 10 km mesafededir. Gökçeler köyüne ise sadece 800 metre uzaklıktadır.

    Uyku Vadisi’ne Nasıl Gidilir? Uyku Vadisi Yol Tarifi

    Uyku Vadisi’ne farklı ulaşım alternatifleri kullanılarak gidilebilmektedir. Bu durumda, eğer özel aracınız ile gidecekseniz Milas Bodrum karayolunun ortalama 6. Kilometresi üzerinde yer alan Ağaçlıhöyük mahallesine sapan kavşaktan sola dönmeniz gerekecektir.

    Özel aracı olmayan tatilciler ise bu noktaya minibüs hatlarını kullanarak çok rahatlıkla ulaşabilir. Belirli saat aralıkları ile hareket eden minibüslere binerek ulaşım sağlanabilir.

    Uyku Vadisi Konaklama Nerede Yapılır?

    Uyku Vadisi’ni ziyaret eden kişilerin bu varış noktasında konaklayabilecekleri tesisler bulunmaktadır. Ayrıca bir şeyler yemek ve içmek isteyenlerin de ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri eşsiz güzelliğe sahip restoran ve kafeterya gibi yerler mevcuttur.

    Uyku Vadisi Giriş Ücreti Ne Kadar?

    Uyku Vadisi giriş ücreti 2022 yılı için 20 TL olarak belirlenmiştir.

    -
    Rezervasyonlarım
    Müşteri Temsilcileri
      WhatsApp