Bodrum pek çok açıdan Türkiye’nin en önemli tatil destinasyonları arasında yer almaktadır. Tarihi zenginliği, kültürel çeşitliliği, yöresel lezzetleri, tatillik villaları kadar yapılacak aktiviteler bakımından da oldukça değerli bir lokasyondur. Nitekim bizler de Bodrum Villa Kiralama olarak bu içeriğimizi Bodrum’da yapılabilecek aktiviteler nelerdir sorusunu yanıtlamaya çalışmak için ayırdık!

    Eğer Bodrum’da yapılabilecek şeyler arayışındaysanız bu içeriğimizi okumaya devam ederek çeşitli su sporlarından at biniciliğine, doğa yürüyüşlerinden Jeep safariye kadar birçok etkinliğe katılım sağlayabilirsiniz. Bodrum tatilinizi alışılagelmişin dışında daha verim ve heyecan dolu geçirmek istiyorsanız Bodrum’da yapılacak aktiviteleri mutlaka deneyimlemelisiniz.

    Bodrum’da Yapılabilecek En İyi 6 Aktivite

    bodrum dalış gezisi

    Bodrum Dalış Gezisi

    Bodrum, yalnızca Türkiye’nin tatil merkezlerinden biri değil, aynı zamanda en iyi dalış noktalarına da ev sahipliği yapan aktivite dostu bir destinasyondur. Onlarca farklı dalış noktalarının yer aldığı Bodrum’da siz de dalış turlarına katılarak heyecanlı bir deneyime imza atabilirsiniz. Bodrum’da yapılabilecek aktiviteler listemizde birinci sıraya yer verdiğimiz dalış sporunu yapabilmek için dalış merkezleri ile hemen iletişime geçin. Aşağıda bazı dalış noktalarını sizin için listeledik. Her birinin de kendine göre farklı bir hikayesi bulunmaktadır. Siz de Bodrum’da ne yapılır diye soranlardansanız zaman kaybetmeden bu dalış noktalarını keşfetmelisiniz!

    Bodrum dalış noktaları:

    • Büyük Resif
    • Küçük Resif
    • Paçoz Koyu ve C 47 Dakota Uçak Batığı
    • SG 115 Batığı
    • Pınar-1 Batığı
    • Delikli Mağara
    • Kaçakçı Koyu
    • Poyraz Koyu
    • Fener
    • Kurt Burnu
    • Aksona Koyu
    • Güney Ucu
    • Orak Adası

    bodrum-at-safari-turu

    Bodrum At Safari Turu

    Bodrum’da yapılabilecek aktiviteler arasında sunabileceğimiz bir diğer alternatif ise at biniciliğidir. Nitekim doğal güzellikleri ile öne çıkan Bodrum’un gizli saklı kalmış bölgelerinde ata binme deneyimini yaşamak istiyorsanız hiç şüphesiz doğru yerdesiniz. Bodrum’da pek çok farklı firma tarafından sunulan at safari turları ile size uygun seçeneklerden birini tercih edebilirsiniz.

    Bodrum at safari turu ile öncelikle küçük bir eğitim programına dahil olduktan sonra bir saat boyunca ata binme aktivitesinin tadını çıkarabilirsiniz. Bodrum’da yapılacak aktivite arayışında olanlar için özgün bir seçenek olan Bodrum at binme hem çocuklar hem de yetişkinler için idealdir.

    Hayatınızda ilk kez ata binmenin heyecanını yaşayanlardansanız, endişelenmenize gerek yok. Nitekim ata biniş öncesinde ilgili eğitmenler tarafından gerekli tüm yönlendirmelerin yapılacağından emin olabilirsiniz. Ayrıca at safari turu sırasında da eğitmenleriniz sizin yanınızda bulunarak tüm süreci kontrol altında tutmak için ellerinden geleni yapacaklardır.

    bodrum-jeep-safari-turu

    Bodrum Jeep Safari Turu

    Bodrum’da alışılagelmiş faaliyetler dışında yeni bir heyecan arayışındaysanız Jeep Safari Turu tam size göre! Bodrum’un çevresini hem eğlenerek hem öğrenerek görmek isteyenler için Bodrum’da yapılacak aktiviteler listemize Jeep safari turunu da almış bulunuyoruz. Profesyonel şoförler eşliğinde hem yüzme molalı hem de yemek molalı Jeep safari turlarına katılmaktan memnuniyet duyacağınızı tahmin ediyoruz.

    Bodrum’da birbirinden özel firmalar tarafından alabileceğiniz bu hizmet sayesinde eğlence dolu bir gün geçirebileceğinizin hayalini şimdiden kurmaya başlayabilirsiniz. Kaldığınız yerden sizleri alarak başlanan tur yine sizleri kaldığınız yere bırakılarak sonlandırılmaktadır. Bu anlamda, transfer masrafından da kurtulmuş olursunuz.

    bodrum rafting

    Bodrum Rafting Turu

    Su sporlarından hoşlanan kişilerin vazgeçilmezleri arasında rafting var desek yanlış olmaz. Siz de heyecan ve adrenalin dolu bir gün geçirmek istiyorsanız Bodrum rafting turuna katılabilirsiniz. Sabahın erken saatlerinde başlayıp, akşama dek süren bu heyecan dolu serüvende hem gününüzü renklendirebilir hem de yeni arkadaşlıklar edinebilirsiniz. Bodrum yapılabilecek aktiviteler listesinde yer verdiğimiz rafting turu adrenalin, doğa, heyecan ve çılgınlık düşkünü olan tatilciler için oldukça idealdir.

    Bu arada rafting turuna katılmadan önce dikkat etmeniz gereken birkaç önemli noktayı da paylaşmak isteriz;

    • Rafting turuna katılım sağlayabilmeniz için yüzme bilmeniz gerekmektedir.
    • Astım, kalp, diyabet, epilepsi ve benzeri sağlık sorunları olan kişilerin rafting turuna katılmamaları önerilir. Eğer bu tip hastalık ya da rahatsızlıklarınız varsa rehberinize mutlaka bilgilendirme yapmalısınız.
    • Rafting turuna katılım sağlayabilmek için herhangi bir rafting tecrübesine sahip olma şartı aranmaz. Ancak yüzme bilmek ve yukarıdaki bir dizi rahatsızlıklara sahip olmamak önemlidir.

    bodrum uyku vadisi trekking

    Bodrum Uyku Vadisi Trekking Turu

    Doğa severler için Bodrum’da yapılacaklar listemizde Uyku Vadisi’nden bahsetmek istiyoruz. Uyku Vadisi doğa yürüyüşü için en elverişli ve en popüler noktalardan biri olarak öne çıkmaktadır. Bölgede bireysel yürüyüşler yapabileceğiniz gibi grup olarak da yürüyüşler düzenleyebilirsiniz. Bize soracak olursanız tercihinizi grup yürüyüşlerinden yana kullanmanızı tavsiye ederiz.

    Uyku Vadisi doğa yürüyüşleri için çeşitli tur şirketleri ile iletişime geçebilir ya da bu tür etkinlikler düzenleyen topluluk veya kulüplere katılabilirsiniz. Uyku Vadisi’ne doğa yürüyüşü gerçekleştirerek muhteşem bir manzaranın sahibi olabilir; mağara, değirmen ve şelaleleri keşfedebilirsiniz. Nitekim siz de doğa ile baş başa kalmak ve yürüyüş yapmak istiyorsanız vadi içerisinde bulunan yürüyüş yolları ve dinlenme alanları ile bu isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz.

    bodrum windsurf

    Bodrum Rüzgâr Sörfü

    Bodrum yapılacak aktiviteler listesinin sonuna gelirken Bodrum rüzgâr sörfü ya da daha çok aranan ismiyle Bodrum Windsurf sporundan bahsedelim. Yine su sporları ile ilgilenen kişilerin yoğun ilgi gösterdiği sporlardan biridir Windsurf. Türkiye’nin birçok noktasında Windsurf etkinliği düzenlenmektedir. Hatta İzmir Alaçatı rüzgâr sörfü konusunda en bilindik destinasyonlardan birisidir.

    Bodrum rüzgâr sörfü konusunda faaliyet gösteren önemli lokasyonlardandır. Nitekim Bodrum’da yapılabilecek aktiviteler arayışındaysanız rüzgâr sörfü sporuna ilişkin olarak aşağıdaki okullarla iletişime geçebilirsiniz.

    Bodrum Windsurf okulları:

    • Bodrum Fener Windsurf (Akyarlar)
    • Akyarlar Windsurf Bodrum
    • Big Dog Surf Camp Bitez
    • Rush Windsurf Bitez
    • Wind Academy Yalıkavak
    • Ortakent Windsurf – Lena Erdil Windsurf Okulu

    İlginizi Çekebilir:Bodrum Gezilecek Yerler

    -
    Rezervasyonlarım
    Müşteri Temsilcileri
      WhatsApp