Çökertme Koyu, ismini Çökertme mahallesinden almaktadır. Çökertme, Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir mahalledir. Muğla gezilecek yerler listenize mutlaka almanız gereken Çökertme Koyu bu içeriğimizin başlığını oluşturmaktadır. Çökertme Koyu hakkında kısa bilgi içeriklerinin yer alacağı bu içeriğimizi okumanızı tavsiye ederiz.

    Çökertme ismi antik Karya döneminden gelmektedir. Nitekim Karya döneminde Ceramus (Ören) ile Alakishli Burnu arasında konumlanan Çökertme mahallesinin eski adı Vasiliko olarak geçmekteydi. Halk arasında Fesleğen Bükü olarak da isimlendirildiği söylenebilir.

    Çökertme Koyu Gökova Körfezi kıyısında yer alan bir koy olarak öne çıkmaktadır. Koyun tam karşıda Datça yarımadasının Kocadağ’ını görmek mümkündür. Çökertme Koyu’nda hizmet veren birkaç tane sayılı tesis bulunmaktadır. Çok sakin ve huzurlu bir ortam özelliği taşıyan Çökertme Koyu sessizliği sevenlerin adresi olarak dikkat çekmektedir.

    çökertme koyu nasıl gidilir

    Çökertme Koyu Nerede?

    Çökertme Koyu nerede sorusunun yanıtını detaylı olarak incelemek isteriz. Çökertme Koyu Muğla ilinin Milas ilçesine bağlıdır. Bu anlamda, Muğla Çökertme Koyu arası ortalama 88 km’dir. Özel araç vasıtası ile seyahat süresi yaklaşık 1 saat 45 dakika sürmektedir. Milas Çökertme Koyu arası ortalama 50 km’dir. Özel araç vasıtası ile seyahat süresi yaklaşık 1 saat sürmektedir. Öyle ki Çökertme Koyu Milas ilçesine bağlı olsa da ilçe merkezine uzak mesafede bulunması ile bilinir.

    Bodrum Çökertme Koyu arası ortalama 55 km’dir. Seyahat süresi ise ortalama 1 saattir.

    Çökertme Koyu Nerede Konum Bilgileri:

    çökertme koyu nerede

    Çökertme Koyu’na Nasıl Gidilir?

    Çökertme Koyu’na nasıl gidilir sorusu oldukça spesifiktir. Nitekim Çökertme Koyu’na girmek için hareket ettiğiniz lokasyonun önemi büyüktür. Muğla’dan Çökertme Koyu’na ulaşmak isteyen kişiler kendi araçlarını ya da otobüs, minibüs gibi ulaşım araçlarını kullanabilirler.

    Çökertme Koyu’na Milas ilçesinden ulaşım sağlamak için özel araç kullanılabilir. Özel aracı olmayan kişiler Milas Otogarı’ndan Çökertme’ye giden otobüsleri tercih edebilir.

    Bodrum’dan Çökertme Koyu’na seyahat gerçekleştirecek kişiler de Bodrum Otogarı üzerinden otobüs tercih edebilir ya da özel araçları ile ulaşım sağlayabilir.

    Çökertme Koyu’na Nasıl Gidilir Adres Bilgileri:

    çökertme koyu nerede kalınır

    Çökertme Koyu Nerede Kalınır?

    Çökertme Koyu’na seyahat gerçekleştirecek kişilerin en çok merak ettikleri arasında Çökertme Koyu nerede kalınır sorusu gelmektedir. Çökertme Koyu nerede kalınır sorusunun yanıtına bakıldığında birçok alternatif konaklama seçeneklerinden bahsetmek mümkündür.

    Koy çevresinde çeşitli otel, pansiyon, apart tarzı konaklamalar mevcuttur. Aynı zamanda, villa ve bungalov evler bulunmaktadır. Çökertme Koyu konaklama alternatiflerinden biri de kamp alanlarıdır.

    Çökertme Koyu Kamp Olanakları

    Çökertme Koyu kamp olanağı sağlayan alanlar barındırmaktadır. Koy’u ilerleyip kayalıkları geçtikten sonra kamp alanına ulaşabiliyorsunuz. Bölgede kamp ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletme ya da tesis bulunmamaktadır. Dolayısıyla kampa hazırlıklı gelmenizi tavsiye ederiz.

    çökertme koyu ne yapılır

    Çökertme Koyu Ne Yapılır?

    Çökertme Koyu ne yapılır diye merak eden okurlarımıza birçok alternatif aktivitelerin olduğunun müjdesini verebiliriz. Çökertme Koyu’na öncelikle uzun ya da kısa seyahatler gerçekleştirebileceğinizi söyleyelim. Bölgede bulunan çeşitli konaklama seçeneklerinden birini tercih ederek konaklama probleminizi ortadan kaldırabilirsiniz. Daha sonrasında sizi birçok aktivite bekliyor olacak!

    Çökertme Koyu’nda yapılabilecek aktiviteler:

    • Çökertme Koyu’nda kafanızı dinleyebileceğiniz konfor dolu bir çadır kampı yapabilirsiniz. Ancak çadır kampı için hazırlıklı gelmenizi tavsiye ederiz. Nitekim Koy çevresinde beslenme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir işletme ya da tesis henüz bulunmamaktadır.
    • Masmavi denizi ile kendine hayran bırakan Çökertme Koyu’nda yüzme ve dalış gibi aktiviteler gerçekleştirebilirsiniz.
    • Eşsiz güzellikteki bir doğanın size sunduğu ayrıcalıklardan faydalanmak için trekking, gezi ve bisiklet sürüşü gibi aktiviteler yapabilirsiniz.

    İlginizi Çekebilir: Bodrum Koyları

    -
    Rezervasyonlarım
    Müşteri Temsilcileri
      WhatsApp