İzmir Selçuk denildiğinde akla ilk gelen yerler arasında bulunur Efes! Evet, bu içeriğimizde Efes Antik Kenti hakkında kısa bilgi arayışında bulunanlar için hap niteliğinde bilgiler bulunmaktadır. Efes nerede, nasıl gidilir, tarihi nedir gibi pek çok soruya yanıt aradığımız bu içeriğimizi mutlaka okumanızı tavsiye ediyoruz.

    Efes (Ephesus) Antik Kenti Nedir?

    Efes Antik Kenti ya da Ephesus, Cilalı Taş Devri MÖ 6000 yıllarına dayanan antik bir kenttir. 10. Yüzyılda Attik ve İyonyalı Yunan kolonistleri tarafından inşa edildiği bilinmektedir. Klasik Yunan döneminde İyonya’nın on iki şehrinden biri olan Efes, gelişimini MÖ 129’da Roma Cumhuriyeti’ne geçtikten sonra tamamladı.

    1994 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alınan Efes, ancak 2015’te Dünya Mirası olarak tescil edilmiştir.

    efes antik kenti nasıl gidilir

    Efes Antik Kenti Nerede?

    Efes Antik Kenti İzmir ilinin Selçuk ilçesinde bulunmaktadır. Selçuk ilçe merkezine ortalama 3 km mesafede konumlanmaktadır. Yaya olarak ortalama 50 dakika süre ile Efes Antik Kentine ulaşım sağlanabilir. Özel araç vasıtasıyla ise şehir trafiğine bağlı olarak 5-10 dakika sürmektedir.

    Efes Antik Kenti konum bilgisine buradan ulaşabilirsiniz.

    artemis-tapinagi

    Efes Antik Kenti Giriş Ücreti 2022

    Efes Antik Kenti giriş ücreti 2022 yılı için 200 TL olarak belirlenmiştir. Müzekart sahibi olan gezginler ile öğretmen ve öğrenciler ücretsiz giriş sağlayabiliyor. Böylece Efes Antik kentinde Müzekart geçerli mi sorusuna da evet yanıtını vermek mümkündür.

    efes-antik-giris-ucreti

    Efes Antik Kentine Nasıl Gidilir?

    Efes Antik kentine ulaşım sağlamak adına nereden hareket edildiği önemlidir. İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı olan Efes’e gitmek için öncelikle Selçuk ilçe merkezine ulaşım sağlamak gerekir. Dolayısıyla İzmir’den seyahat edecek ziyaretçilerin öncelikle Selçuk bölgesine gelmeleri zorunludur. İzmir Selçuk arası ortalama 82 km’dir. Seyahat süresi özel araç ile 1 saattir. Özel aracı olmayan kişilerin minibüs ya da otobüs gibi ulaşım araçlarını kullanarak Efes’e ulaşmaları mümkündür.

    Farklı illerden Efes gitmek için hava ya da karayolunu kullanabilirsiniz. Selçuk ilçesinde Selçuk Efes Havalimanı bulunmaktadır. Havalimanı’ndan yürüyerek 25 dakika içerisinde bölgeye ulaşım sağlanabilir.

    efes-antik-tiyatrosu

    Efes Antik Kenti Hakkında Sık Sorulan Sorular

    Celsus Kütüphanesi Nerede?

    Efes Antik kenti içerisinde görebileceğiniz Roma dönemi yapılarından biri Celsus Kütüphanesi’dir. Kütüphane olmasının yanı sıra mezar anıtı görevini de üstlenmiştir. Nitekim Efes valisi olan Celsius öldükten sonra oğlu kütüphaneyi babasının adına mezar anıtı olarak yaptırmıştır. Kütüphanenin Cephesi 1970-1980 yılları arasında restore edilmiştir.

    Celsus Kütüphanesi Hangi Şehirdedir?

    Celsus Kütüphanesi İzmir ilinin Selçuk ilçesindedir. Aynı lokasyon üzerinde bulunan Efes Antik kentinin çok yakınında konumlanmaktadır.

    Efes Harabeleri Nerede?

    Efes Harabeleri olarak anılan yer Efes Antik kentidir. Buna göre kentin İzmir Selçuk’ta yer aldığı söylenebilir. Dolayısıyla Efes Harabeleri ile Efes Antik Kenti aynı anlama gelmektedir.

    Efes Antik Kenti Hangi Uygarlığa Aittir?

    Efes Antik Kenti MÖ 10. Yüzyılda Yunan kolonistleri tarafından inşa edilmiştir. Kent daha sonrasında Roma Uygarlığına geçmiş olsa Efes Antik Kentinin bir Yunan kenti olduğunu söylemek mümkündür.

    Efes Antik Kenti Hangi İldedir?

    Efes Antik Kenti günümüzde Ege bölgesinde bulunan İzmir iline bağlı olan Selçuk ilçesi sınırlarında yer almaktadır.

    Efes Antik Tiyatrosu Nerede?

    Efes Antik Tiyatrosu Efes Antik Kenti içerisinde bulunmaktadır. Mermer sütunları ve antik bir sahnenin kalıntılarının yer aldığı geniş bir tiyatro özelliği taşımaktadır.

    Efes Antik Kenti Hangi Ülkededir?

    Efes Antik Kenti Türkiye’de yer almaktadır. Ege bölgesinde bulunan İzmir ilinin Selçuk ilçesine 3 km kadar uzaklıktadır.

    Artemis Tapınağı Hangi Şehirde?

    Artemis Tapınağı ya da diğer ismiyle Dina Tapınağı İzmir’in Selçuk ilçesi sınırları içerisindedir. Tapınak, Efes Antik kentinde MÖ 550 yıllarında inşa edilmiştir. Günümüzde ise yalnızca bir iki mermer parçası ancak kalmıştır.

    Efes Müzesi Nerede?

    Efes Müzesi İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunmaktadır. Efes kazı çalışmalarında elde edilen buluntuların sergilendiği yer olarak bilinir. Efes Müzesi, arkeoloji ve etnografya olarak iki bölümden oluşmaktadır.

    Efes Selçuk Hangi İle Bağlı?

    Efes Selçuk İzmir iline bağlıdır. Efes Antik kentinin bulunduğu Selçuk ilçesi bağlı olduğu İzmir iline 82 km uzaklıkta bulunmaktadır. Seyahat süresi ortalama 1 saattir.

    -
    Rezervasyonlarım
    Müşteri Temsilcileri
      WhatsApp