The Bodrum Cup faaliyetlerine 1989 yılında başlayan bir yelkencilik organizasyonudur. Era Bodrum Yelken Kulübü tarafından hayata geçirilmiştir. The Bodrum Cup amacı deniz meraklılarına ve yat mürettebatına yelkencilik öğretmektedir.

    Faaliyetlerine başladığı 1989 yılından bu yana deniz gönüllülerinin desteği sayesinde organizasyonlarına tüm hızıyla devam etmektedir. Bodrum Cup sayesinde yelkenciliğin tanınması ve sevilmesi sağlanmıştır.

    The Bodrum Cup aynı zamanda koyların ve denizlerin korunması için de birçok farkındalık kampanyaları düzenlemektedir. Genç neslin yelken sporu ile tanışmasını sağlamasının yanı sıra yat üretim teknolojileri kapsamında Ar-Ge çalışmaları sürdürülmektedir. Bu anlamda, mühendislerin ürettikleri yatların performanslarını test edebilme fırsatı bulabildiği The Bodrum Cup bu yönüyle de gönülleri fethetmiştir.

    The Bodrum Cup yatların konukları ile birlikte yarışma fırsatı sunan nadir regatta olarak nitelendirilmektedir. Bu özellik sayesinde denizi seven fakat önceden yelken sporu ile tanışmamış kişiler için adeta bir fırsata dönüşmektedir. Ayrıca Yunan adalarının da The Bodrum Cup programı sürecine dahil olması her iki halkın daha yakın ilişkiler kurmasına vesile olmaktadır.

    Heyecan dolu yarışların yanı sıra hem karada hem de denizde birçok eğlenceli programlara da ev sahipliği yapan The Bodrum Cup, aynı zamanda konserler, yemek yarışmaları gibi etkinlikler de düzenleyerek adeta bir festival havası sunuyor.

    Yalnızca Bodrum’un değil, Tüm Türkiye’nin gurur duyduğu bir organizasyon niteliği kazanan The Bodrum Cup Akdeniz başta olmak üzere farklı birçok rotaya ulaşmayı hedefleri arasına koymaktadır. Aynı zamanda, yurt dışından da katılımların olması ile birlikte dünyada da ses getirmeyi amaçlamaktadır.

    the bodrum cup ne zaman

    Bodrum Cup Ne Zaman?

    Her sene düzenli olarak gerçekleştirilmektedir. Geçmiş yıllardaki yarışma programına buradan ulaşabilirsiniz. 2022 yılında 34. Yarışması düzenlenen The Bodrum Cup 2023 yılı için de hazırlıklarına devam etmektedir.

    Bodrum Cup Nerede?

    Muğla ilinin Bodrum ilçesinde bulunmaktadır. Bodrum Cup iletişim bilgilerine aşağıdan ulaşabilirsiniz:

    Adres: Neyzen Tevfik cad. No:120/2 Bodrum / Muğla

    Mail: bodrumcup@bodrumcup.com

    Telefon: 0(252) 316 23 10 / 0(252) 316 53 38

    sosyal medya linkleri:

    Instagram: https://www.instagram.com/bodrumcup/

    Facebook: https://www.facebook.com/BodrumCup/

    Twitter:https://twitter.com/BodrumCup

    Web: http://www.bodrumcup.com/

    ERA Bodrum Yelken Kulübü

    ERA Bodrum Yelken Kulübü 1989 yılında açılmıştır. Kulübün amacı charter yatlarında yelken kullanımını yaymaktı. Bu amaç ile çıktığı yolda başarıya ulaşan kulüp yelkencilik kurslarına da başlamıştır.

    2000’li yılların başına kadar Muğla ilinde eğitim ve faaliyetlerini başarılı bir şekilde sürdürmüştür. Akabinde Türkiye birincileri yetiştiren ve milli takıma sporcu gönderen ERA Bodrum Yelken Kulübü turizme de özgün bir hareketlilik kazandırmayı başarmıştır.

    Özellikle gençlerin denizciliğe olan ilgisini artmasını sağlamayı amaçlayan kulüp Yelkenli Okul Gemisi fikrini ortaya atarak Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez STS Bodrum Yelkenli Okul gemisinin yapımında önemli rol oynamıştır.

    ERA Bodrum Yelken Kulübü iletişim bilgileri:

    Neyzen Tevfik Cad. 120/2 Bodrum Türkiye

    Tel: 90-252-3162310 - 3162054

    Fax: 90-252-3165338

    Gençlik ve Spor Genel Md. Tescil no: 7065

    www.erayelken.org

    era@erayelken.org

    Tirhandil Cup

    Tirhandil Cup

    Yerel değerleri tanıtmak amacı ile Tırhandil’e özgü olan tüm değerler Tirhandil Cup organizasyonları sayesinde faaliyet alanı bulmaktadır. 2016 yılında açılan Tirhandil Cup her kış düzenli olarak birkaç etaplık yarışma olarak faaliyetler gerçekleştirmektedir.

    Tirhandiller günümüzde imal edilmekte olan üstün manevra kabiliyetine sahip, deniz seyrine uygun olacak şekilde hızlı ve denizci tekneler şeklinde nitelendirilen en renkli katılımcı yatlarıdır.

    2000 yıldır var olan ve Karya deniz ticaretinde önemli yeri olan Tirhandiller sadece ufak değişiklikler geçirerek asıl formunu kaybetmeden günümüze kadar ulaşmayı başarmıştır. Ege ve Akdeniz’deki ticaretin adeta gözbebeği olarak nitelendirilmekteydi.

    Tırhandil Cup ilgili tüm detaylara Tırhandil Cup Facebook sayfasından ya da www.tirhandilcup.com adresinden ulaşılabilir.

    -
    Rezervasyonlarım
    Müşteri Temsilcileri
      WhatsApp