Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı popüler bir tatil destinasyonu olan Yalıkavak beldesi bugünkü tatil rotamız! Türkiye’nin en önemli tatil noktaları arasında bulunan mahalle tatillik villa seçenekleri bakımından adeta göz kamaştırıyor. Sizler de tatil planlamanızı henüz yapmadıysanız rotanızı Yalıkavak’a doğru çevirebilirsiniz. Mavi bayraklı plajları, benzersiz koyları ve tarihi geçmişi ile kendine hayran bırakan Yalıkavak villa tatili içinBodrum’un en iyi tatil yeridesek yerinde olur. Peki, Yalıkavak nerede, Yalıkavak’a nasıl gidilir, gezilecek yerleri nerelerdir?

    Bodrum’un En İyi Tatil Yeri mi Dediniz?

    Bodrum’un en güzel tatil destinasyonları arasında bulunan Yalıkavak 1988 yılında Gökçebel ve Geriş köylerinin birleştirilmesi ile belde olmuştur. 2012 yılına gelindiğinde ise TBMM tarafından kabul edilen kanunla mahalle unvanını almıştır. Günümüze baktığımızda ise Yalıkavak tatil beldesi hem Türkiye’nin hem de Muğla ve Bodrum’un en ünlü tatil merkezleri arasında yerini almaktadır. Öyle ki her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan tatil beldesi turistik değeri yüksek lokasyonlardan biridir.

    Bodrum ilçe merkezine ortalama 18 km uzaklıkta bulunan belde, Bodrum Yarımadasının kuzeybatısında konumlanmaktadır. Tatil için ideal bir yerleşim yeri olan Yalıkavak’ta unutulmaz bir tatil deneyimi yaşamak için Yalıkavak villaları kategorisini inceleyebilir ve tatil anlayışınıza en uygun olan villa tipini hemen kiralayabilirsiniz. Peki, Yalıkavak villa tatili süresi boyunca neler yapılır, gezilecek yerler nerelerdir?

    Konum:Bodrum Yalıkavak

    Yalıkavak Nerede, Nasıl Gidilir?

    Bodrum’un en iyi tatil yeri Yalıkavak nerede sık sorulan sorulardan biridir. Her yıl milyonlarca tatilcinin uğrak noktası olan bu ünlü tatil lokasyonu Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı bir mahalle olarak geçmektedir. Bodrum Yalıkavak arası 18 km ve seyahat süresi 25 dakikadır. Yalıkavak’a gitmek için Yalıkavak Otogarı ya da Bodrum Otogarı kullanılabilir. Özel aracı olanlar ise Yalıkavak’a ulaşım sağlamak için öncelikle Bodrum ilçesine gelmeleri gerekmektedir. Havayolu ulaşımı söz konusu olduğunda Milas-Bodrum Havalimanı tercih edilmelidir. Milas-Bodrum Havaalanı Yalıkavak arası 52 km ve seyahat süresi ortalama 50 dakika kadardır. Bu havalimanı yerine Dalaman Havalimanı tercih edecek tatilciler için Dalaman Havaalanı Yalıkavak arası 220 km ve seyahat süresi 3 saattir.

    Yalıkavak Gezilecek Yerler

    yalıkavak marina

    Yalıkavak Marina

    Yalıkavak Marina, Türkiye’nin ilk yüksek kapasiteli süper yat marinası olarak bilinmektedir. 140 metre uzunluğa kadar tam 620 yatı ağırlayabilme kapasitesine sahiptir. Dünyaca ünlü markaların bir araya geldiği Yalıkavak Marina gezilecek yerler listenizde mutlaka bulunmalı. Ayakkabıdan aksesuara, mücevherden mobilyaya, yemeden içmeye kadar birçok alanda faaliyet gösteren 100’den fazla mağaza ve restorana ev sahipliği yapmaktadır.

    Konum:Yalıkavak Marina

    yalıkavak halk plajı

    Yalıkavak Halk Plajı

    Yalıkavak Halk Plajı, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği plajlardan biridir. Bodrum Belediyesi tarafından işletilen Yalıkavak halk plajı girişi ücreti bulunmamaktadır. Plaj 200 metre uzunluğunda 5 metre genişliğindedir. Plaj çevresinde pek çok özel işletme bulunur. Yemek, şezlong, şemsiye gibi ihtiyaçlarınız için bu işletmelerden faydalanmak mümkündür. Plaj son derece temiz ve berrak bir deniz suyuna sahiptir. Suyun serin olması bunaltıcı yaz sıcaklarında oldukça ferahlatıcı olmaktadır. Su seviyesi yavaş yavaş derinleştiği için yüzme bilmeyenler ya da çocuklu aileler güvenle vakit geçirebilir.

    Konum:Yalıkavak Halk Plajı

    yalıkavak aquapark

    Yalıkavak Aquapark

    Aqupark arayışında olan tatilciler için Pirates Inn Cactus Aquapark tavsiye edilebilir. Her yaş grubuna hitap eden Aquapark, heyecan dolu etkinlikleri ile keyif dolu bir gün geçirmenize katkı sağlar. Özellikle Bodrum’da gezilecek yerler arayışına giren çocuklu ailelerin de mutlaka ziyaret etmeleri gereken bir destinasyondur. Tilkicik Koyu üzerinde kurulu olan Aquapark 9 farklı kaydırak, güvenli çocuk oyun havuzu, yüzme havuzu ile dinlenme ve güneşlenme teraslarını bünyesinde bulundrumaktadır. 2014 yılında faaliyete giren Aquapark Yalıkavak’a ortalama 3 km uzaklıktadır.

    Konum:Yalıkavak Aquapark

    Panormus Kaya Mezarları

    Panormus Kaya Mezarları

    Panormus Kaya Mezarları, Bodrum tarihi noktasında önemli kabul edilir. Bodrum Küdür mevkii Alacain koyunun yamacında yer almaktadır. Mezar hırsızlarının verdiği tahribatlardan dolayı bölgenin tarihi tam olarak bilinmemektedir. Ancak Likya, Karya ve Lidya dönemlerine ait gömülerin olduğu öne sürülmektedir. Panarmus Kaya Mezarları maalesef koruma altına alınmamış yapılar arasında yer almakta olduğu için kaderine terk edilmiştir.

    Konum:Panormus Kaya Mezarları

    tilkicik koyu küdür koyu

    Küdür Halk Plajı

    Küdür yarımadası içerisinde bulunan Küdür Halk Plajı, Bodrum belediyesi tarafından faaliyetlerini sürdürmektedir. Bodrum mavi bayraklı plajlar arasında listelenen Küdür Halk plajı güvenilir vakit geçirebileceğiniz adreslerden biridir. Küdür Halk plajında küçük bir kafe dışında başka bir işletme bulunmamaktadır. Dolayısıyla şemsiye ya da şezlong gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir alan mevcut değildir. Küdür plajı sessiz ve sakin bir gün geçirmek isteyenler için iyi bir alternatif olarak kabul edilebilir.

    Konum:Küdür Halk Plajı

    Tilkicik Koyu

    Tilkicik Koyu, Küdür Koyu’nun hemen yanında yer almaktadır. Ancak otel ve sitelerle çevrili olduğu için Tilkicik Koyu’na dışarıdan giriş yapılamamaktadır.

    Konum:Tilkicik Koyu

    yalıkavak yel değirmeni

    Yel Değirmenleri

    Yel değirmenleri ile ünlü olan bölge Bodrum’un en fazla yel değirmenine ev sahipliği yapan bir yerleşim yeridir. Öyle ki bölge çok fazla rüzgar aldığı için zamanında yel değirmenleri sayesinde ünlenmiş durumda. Bodrum’dan Yalıkavak’a ulaşım sağlarken pek çok yel değirmeni görebilirsiniz. Nitekim bu yel değirmenlerinin bir tanesi de Yalıkavak’ta yer almaktadır. 1859 yılında yapılan bu yel değirmeni, 2005 yılında restore edilerek adeta Yalıkavak’ın sembolü haline gelmiştir.

    Konum:Yel Değirmenleri

    Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü

    Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü

    Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü Yalıkavak’a yaklaşık 9 km mesafe bulunur. Özel aracınızla buraya sadece 10 dakika ulaşım sağlayabilirsiniz. Sergi ve konser gibi çeşitli sanatsal etkinliklerin düzenlendiği alanda nişan, düğün, davet benzeri organizasyonlar da yapılmaktadır. Buna göre mekanları ve sergi salonları ile ağırlıklı olarak yaz aylarında hizmet vermektedir. Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, insanoğlunun geçmişte ve günümüzde ürettiği güzelliklerin sergilenmesi bakımından önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmaktadır.

    Sergi salonları ve dükkanlar için açılış - kapanış saatleri

    01-31 Mayıs:

    10.00 -19.00

    01-15 Haziran:

    10.00-21.00

    16 Haziran-30 Eylül:

    10.00-13.00 / 16.00-23.30

    01-30 Ekim:

    10.00-21.00

     

    Konum:Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü

    yalıkavak sandıma köyü

    Sandıma Köyü

    Türkmenlerin yerleşim yeri olan ve 600 yıllık geçmişiyle göz kamaştıran Sandıma Köyü Yalıkavak gezilecek yerler listenizde mutlaka bulunmalı! Partinapas Kayası’nın güney eteklerinde kurulmuş olan Sandıma Köyü, Yalıkavak’ın eski ismidir. 1960’lardan sonra Sandıma Köyü’nden bugünkü Yalıkavak’ın merkezi yerleşim yerine başlayan göç zamanla köyün tamamen boşalmasına neden olmuştur. Öyle ki Sandıma Köyü şimdilerde harabe şeklinde onlarca ev ve bir tane de okul içermektedir. Köyde yalnızca bir çift yaşamaktadır.

    Konum:Sandıma Köyü

    İlginizi Çekebilir:Bodrum Villa Kiralama

    -
    Rezervasyonlarım
    Müşteri Temsilcileri
      WhatsApp