Bodrum‘ un en kapsamlı festivallerinden biri olan Bodrum Acı Ot Festivali Bodrum yarımadasında yerli üreticilerin ürettiği sütten çökelek peynirine, zeytinyağından sabuna kadar özenle seçilmiş birçok ürünlere ulaşma imkânı sağlayan bir festivaldir.

    Ayrıca festivalde, kültürel değeri olan, el işi yöresel kıyafetler ve hediyelikler de sunulmaktadır. Sizler de Bodrum ve çevresinin lezzetli ve şifalı yöresel otları ve bitkiler-Doğal yöresel ürünler ile yapılmış tariflerini, kültürel aktiviteler ve eğlencelerini kaçırmak istemiyorsanız Bodrum Acı Ot Festivaline uğramadan geçmeyin.

    Bodrum Acı Ot Festivali Nedir?

    Nedir bu acı ot öncelikle bilmeyenlere ondan bahsetmek isterim. Tilkişen, Yabani kuşkonmaz adları ile bilinen Acı ot, ağızda acı bir tat bırakması sebebiyle bu adla anılmakta. Tadı biraz acı da olsa lezzetli ve şifalı bir ot. Boylu ve sarmal şeklinde bir yapısı var. Uç kısımları koparılarak toplanan sarmaşık otunun uçları taze, alt tarafları taze değildir.

    Bodrum ‘da yerli halk bu otla çeşitli yemekler yapmaktadır. Bodrum ‘un en çok sevilen ot çeşitlerinden biri olması sebebi ile festivalin adı acı ot veya ot festivali olarak anılmaktadır. Bodrum Acı Ot Festivali’nin alternatif turizm açısından Bodrum’a önemli bir değer katmaktadır.

    Festivalin amacı Bodrum’u ve bodrum yöresi kültürünü herkese tanıtmak ve unutulmamasını sağlamaktır. Yerli üreticilerin topladığı doğal otlar ve yöresel ürünlerin yanı sıra, Bodrum’a özel birçok gizli kalmış yöresel tat ziyaretçilerle buluşturulur.

    Acı Ot Festivali’nde Hangi Lezzetler Bulunmaktadır?

    Acı Ot Festivali’nde bulunan ve Bodrum yemekleri olarak bilinen lezzetlerden bazıları şöyle sıralanabilir:

    • Deli kenker dolması
    • Külür
    • Çetimek pidesi
    • Havanda incir-çetimek
    • Mart mantarı kavurması
    • Sakızdırık köftesi
    • İlabada dolması
    • Lokum pilavı

    Bodrum Villa Kiralama

    Bodrum villa tatiliniz sırasında bu tarz lezzetleri festivalde mutlaka denemelisiniz. Bodrum’un yöresel otları ve ürünlerinin farklı lezzetler ile doğrudan misafirleri ile buluştuğu mutluluk veren Ot Festivali her yıl Mart ayının son haftası başlar ve iki hafta sürer.

    Bodrum bölgesine villa kiralamak için geldiyseniz ve gezilecek yerler arayışındaysanız eğer Bodrum Acı Ot Festivali sizin ve sevdikleriniz için iyi bir alternatif olacaktır.

    -
    Rezervasyonlarım
    Müşteri Temsilcileri
      WhatsApp