2011 yılından beri ziyaretçilerine kapıları açık olan Bodrum Deniz Müzesi; Bodrum tipi tekne modelleri, dünya denizlerine ait 6000 deniz kabuğu ve Cevat Şakir Kabaağaçlı koleksiyonu ile Bodrum’un denizcilik tarihine ışık tutuyor.

    Bodrum’da bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatında önemli bir yere sahip olan değerlerin ‘Bodrum tipi’ teknelerin orijinallerine sadık kalarak Bodrumlu büyük usta Ali Kemal Denizaslanı tarafından yapılmasıyla başlayan proje kapsamında şu anda 48 adet model tekne sergilenmektedir.

    Bodrum Deniz Müzesi Nedir?

    Ali Kemal Denizaslanı Girit’e gittiğinde Hanya’daki deniz müzesini ziyaret ediyor. Bu ziyaretinde Bodrum’dan gönderilen Rumların “Herodot bizim, Artemisia bizim, Halikarnas Mozolesi bizim, siz Bodrum’a ne kattınız?” şeklinde serzenişte bulunmasına içerleyerek Bodrum Deniz Müzesi’ni hayata geçirmeyi o zaman planlıyor.

    Hepsi el emeği ve öyle ince detaylar var ki; ahşap motordan tutun, vinçlere, sünger teknesi, trol, gangava, su tankerlerine varıncaya dek tümü aslına uygun. Bodrum’da ilk yapılan gulet “Mustafa Tratası”da sergilenen tekneler arasında.

    Bodrum Tarihine Işık Tutan Müze

    Müzenin üst katında ise Hasan Güleşçi’nin yaklaşık 40 yıllık bir zaman diliminde dünyanın çeşitli bölgelerinden toplanarak oluşturduğu çok değerli ve zengin 168 aileye ait 6.000’e yakın deniz kabuğu koleksiyonu ziyaretçilerine sunulmaktadır.

    Ve tabi ki Cevat Şakir Kabaağaçlı! Bodrum Deniz Müzesi’nden söz edilecekse ilk onun adı anılmalı. 1925 yılında Bodrum’a sürülen, Türk Edebiyatı’na sayısız eser kazandırmış yazar, gazeteci, araştırmacı, çizer, nam-ı diğer Halikarnas Balıkçısı’na ait kişisel eşyalar, fotoğraf arşivi ve tarihi belgeler sergide yerini alıyor.

    Bodrum Villa Tatili Sırasında Mutlaka Görülmesi Gereken Bir Müze

    Bodrum’a veya çevre beldelere villa tatili için gelen tatilcilerin gezip görmesi gereken yerler arasında bulunan müze adeta göz kamaştırıyor. Özellikle çocuklu ailelerin Bodrum’da gezebilecekleri yerlerden biri olarak öne çıkıyor.

    Öte yandan kiralık villa tatili boyunca Deniz Müzesi benzeri daha birçok müze veya tarihi yapılar için Bodrum’da günübirlik gezilecek yerler de bulunmaktadır. Bunun yanı sıra Bodrum tarihi ve Bodrum kültür ve gelenekleri için hemen blog sayfamızı ziyaret edebiliriniz.

    -
    Rezervasyonlarım
    Müşteri Temsilcileri
      WhatsApp