Bodrum bölgesine villa tatili yapmak için gelen yerli ve yabancı turistler tarafından Bodrum’da nerede denize girilir sorusu merak konusu olmaktadır. Bodrum’un en güzel plajları ve koylarını listelediğimiz bu içeriğimizi okuyarak Bodrum’da denize girebileceğiniz yerleri öğrenebilirsiniz.

    Göltürkbükü Cennet Koyu

    Cennet koyu plajı Bodrum’un en eşsiz koylarından biridir. Doğa ile iç içe olmasının yanı sıra çevresinde tek bir tesisin olmaması da koyu kusursuz kılıyor. Cennet koyunun plajı sığ olup, tertemiz ve berraktır. Dolayası ile çocuklu aileler burayı tercih edebilir.

    Cennet koyu büyük bir ormana sahiptir. Bu nedenler kamp yapmak ve çadır kurmak için büyük bir alana sahip olduğunu ifade edebiliriz. Ancak kamp alanı dışında çadır kurmak ve ateş yakmak yasaktır.

    Dikkatli olunmalıdır. Kamp alanlarına çadır kurmak ücretli değildir. Eğer çadır kurmayı ya da günübirlik gelmeyi düşünürseniz yanınıza mutlaka yeme – içme getirmelisiniz zira bölgede tesis yoktur hatırlatmak isterim. Doğaya karşı sakin ve huzurlu bir gününüzü geçirmek istiyorsanız kesinlikle buraya gelmelisiniz.

    Gümüşlük Koyu

    Antik dönemdeki Myndos Antik Şehri’nin kalıntıları üzerine kurulmuş bir kenttir. Doğal güzellikleri, temiz denizi, el değmemiş ormanlarıyla bakir kalmış, güneşi denizden batırabileceğiniz bir yer. Denizi ve plajı hafif taşlık ve kumluk yer yer de yosunludur.

    Bitez Koyu

    Bodrum’un en gözde plajları arasında bulunan Bitez Plajı, Bitez Yalısı olarak da bilinir. Tarihinde Mavi Bayrak almış sahil tamamen ince kumdan oluşur ve deniz suyu sıcaklığı bölgenin geneline oranla biraz daha sıcak, kuzey rüzgârlarından da etkilenmemektedir. Bu sebeple sakin ve dalgasızdır.

    Kent merkezine yakın olmasından dolayı yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği bir koydur.

    Sahil şeridi boyunda birçok işletme bulunuyor. Bu işletmelerin şemsiye ve şezlonglarından ücretsiz faydalanabilirsiniz. Bu işletmeler aynı zamanda kahvaltıdan öğle yemeğine hatta akşam yemeğine kadar yiyecek ve içecek hizmeti sağlamakta.

    Yalıkavak Koyu ve Plajı

    Bodrum’un en ünlü ve lüks yerlerinden biri de Yalıkavak’tır. Bolca balık restoranı bulunan bölge, limana yanaşmış teknelere de ev sahipliği yapmaktadır. Yalıkavak denizi de harikuladedir. Tilkicik koyu, Koyun Baba ve Gökçebel en sevilen koylarıdır.

    Rüzgârlı olduğu için yazın sıcağında çok fazla tercih edilir. Tabi rüzgâr olunca yelkenliler ve rüzgâr sörfçülerinin de uğrak yeri olması tesadüf değil.

    Akyarlar Karaincir Koyu

    Sessiz sakin ve huzurlu bir tatil geçirmek isteyenlerin adresi Karaincir olabilir. Bodrum’un gizli cenneti desek abartmış olmayız.

    Yörenin en güzel plajlarından Karaincir Plajı’na ev sahipliği yapan Karaincir Koyu’nu ünlü eden unsurlar berrak denizi ve güzel kumsalıdır. İncecik altın sarısı bir kumsalı, cam gibi temiz, berrak, sakin ve dalgasız denizi ile çocuklu ailelerinde tercih edebileceği çok güzel bir koydur.

    Bodrum Bağla Koyu

    Bodrum’un en güzel koylarından birisi olan Bağla koyu, tatilinizi deniz, kum, güneş olarak planlıyorsanız tavsiye edebileceğim plajlardan biridir. Buraya gelirken yanınıza deniz gözlüğünü almayı unutmayın, suyun berraklığıyla balıkları daha yakından görme fırsatı yakalayabilirsiniz.

    Ayrıca buradan tekne turlarına katılarak diğer farklı koyların güzelliklerini denizden görerek çok daha keyif alabilirsiniz.

    Ortakent Yahşi Koyu

    Ortakent ve Yahşi köylerin birleşiminden oluşan sahili 2 kilometrelik uzunluğu ile Bitez’den sonra en uzun sahile sahiptir. Halk plajı bu sahilin sadece 200 metrelik alanını kapsamaktadır. Plajı Mavi Bayraklıdır.

    Denizin suyu diğer koylara göre daha soğuktur. Plaj ve denizin tabanı ince kum olup yer yer küçük çakıl taşları da mevcuttur. Yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler için idealdir, kıyıdan yaklaşık metre sığ suya sahip sonrasında yavaş yavaş derinleşiyor.

    Ortakent plajlarında ayrıca su sporu aktivitesi mevcut. Buradaki tesislerde dalış dersleri alabilir, rüzgâr sörfü yapabilirsiniz.

    Gündoğan Koyu

    Yalıkavak ve Göltürkbükü arasında hilal şeklinde korunaklı bir sahile sahip olan Gündoğan, kuzeyden esen rüzgârlardan diğer beldelere göre en az etkilenen koydur. Masmavi denizi oldukça temiz ve berraktır. Plaj ve deniz kumdan oluşmaktadır. Yaklaşık 300 metre olan sahilde özel işletmeler de bulunmaktadır.

    -
    Rezervasyonlarım
    Müşteri Temsilcileri
      WhatsApp