Muğla’nın Ortaca ilçesinin bir mahallesi olan Dalyan pek çok ziyaretçinin ilgisini çeken önemli turizm beldelerinden biridir. Türkiye’de Dalyan adından birçok yer bulunmasından dolayı bu bölge çoğu zaman diğer bölgelerle karıştırılmaktadır. Bodrum kiralık villa tatili için mutlaka ziyaret edilmesi bir yer olarak öne çıkan Dalyan gezilecek yerler ile içeriğimize devam edebiliriz.

    Dalyan Gezilecek Yerler

    Muğla’ya villa tatili için gelen çocuklu ailelerin gezebilecekleri yerler arasında bulunan Dalyan aynı zamanda kendini doğaya bırakmak isteyen tatilciler için de son derece idealdir.

    Dalyan İztuzu Plajı

    Ortalama 4,5 kilometre plaj uzunluğuna sahip olan İztuzu Sahili; Turtle Beach ve Kaplumbağa Plajı gibi isimlerle de anılmaktadır. Öyle ki caretta carettaların yumurtalarını bırakmak için uğrak noktasına haline gelindiği bilinmektedir.

    Ekincik Koyu

    Zeytin ve çam ağaçları ile çevrili bu eşsiz güzelliğe sahip koy Ekincik Köyü olarak da bilinmektedir. Masmavi denizi ile göze çarpan Ekincik Koyu adeta Türkiye’nin gizli cennetleri arasında bulunmaktadır. Ayriyeten bu konumda yöresel lezzetleri tadabileceğiniz birkaç ünlü restoran da yer almaktadır.

    12 Ada Turu

    12 adadan oluşması sebebiyle 12 Ada ismiyle anılan bu saklı cennet dalış yapmak için uygun yerler arasındadır. Tekne turları sayesinde etrafını rahatlıkla keşfedebileceğiniz bölge yüzme için de son derece idealdir.

    Kaunos Antik Kenti

    Antik çağlarda bir liman kenti olarak öne çıkan Kaunos Antik Kenti şimdilerde ise kıyıdan içeri bir konumda bulunmaktadır. Günbatımı ile gündoğumunun en güzel şekilde izlenebileceği yer aynı zamanda eşsiz manzaralara da ev sahipliği yapmaktadır.

    Likya Kaya Mezarları

    Tarihi gezilerden hoşlanan misafirler için kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biri de Likya Kaya Mezarlarıdır. Antik çağlardan gerçek bir kesit sunan mezarlıklar tekne gezisi sayesinde de yakından keşfedilebilir.

    Sultaniye Kaplıcaları

    Tarihi M.Ö 100’lü yıllara kadar giden Sultaniye Kaplıcaları’na hem tekne hem de kara yoluyla ulaşılabilir. Burada yapabileceğiniz etkinliklerden biri çamur banyosudur. Etrafında Köyceğiz Gölü, kaya mezarları ve Dalyan kanalı bulunmaktadır.

    Bodrum Kiralık Villa Tatili

    Muğla’nın Bodrum bölgesi tatillik villalar bakımından oldukça zengindir. Sevdiklerinizle unutulmaz bir villa tatili deneyimlemek ve aynı zamanda Bodrum’u keşfetmek için Bodrum Villa Kiralamaayrıcalıklarından faydalanabilirsiniz.

    -
    Rezervasyonlarım
    Müşteri Temsilcileri
      WhatsApp