Bodrum’a 190 km mesafede bulunan Delta Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı şirin bir turizm kasabasıdır. Dalyan Boğazı olarak adlandırılan, Köyceğiz Gölü ile Akdeniz arasında kıvrıla kıvrıla uzayan sazlık ve lagünlerin kenarına kurulmuştur.

    Mimari açıdan dünyada eşi nadir görülen kayalara oyulmuş (Kaunos) Kral Mezarları bulunan Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden Kaunos Antik Kenti’nin yanı başındadır.

    Merkezden kalkan tur tekneleriyle suyun ve doğanın kucağında süzülerek meşhur İztuzu plajına kadar ruhunuzu dinlendiren kısa bir yolculuk yapabilirsiniz. İztuzunu meşhur yapan öğelerin başında yumurtalarını bırakan caretta caretta kaplumbağaları ve mavi yengeçler yer almaktadır.

    Bir yandan Akdeniz bir yanda tatlı su gölleri, sazlık alanlar, kızılçam ormanları ile coğrafi güzelliklerinin farkına varmamanız neredeyse imkânsız. Kargıcak Koyu ve Ekincik Koyu Dalyan’ın deniz keyfi yapılacak en güzel koylarındandır.

    Ayrıca ülkemizde çamur banyosu denilince akla ilk gelen yerlerin başında gelir. Şifalı sularıyla şifa bulmak ve yenilenmek için çok sayıda ziyaretçisi olduğunu da unutmadan söyleyelim.

    Dalyan Nerededir?

    Dalyan, Muğla ilinin Ortaca ilçesindedir. Türkiye'de Dalyan adında birçok bulunsa da en bilineni Muğla’ya bağlı olan Dalyan’dır. Dalyan’ın kelime anlamına bakıldığında, öncelikle Rumca olduğu çok rahatlıkla söylenebilir. Özel balık yakalama düzenekleri olan doğal sahalara denilmektedir.

    Dalyan nerededir diye sorulduğunda, konum olarak Köyceğiz Gölü'nü Akdeniz'e bağlamaktadır. Dalyan Deltası’nın adını bölgedeki balık yakalama sahasından aldığı öne sürülmektedir. Ayrıca, Türkiye'nin önemli sazlık bölgelerinden biri olan bütün delta özel çevre koruma sahası içerisinde yer almaktadır. Aynı zamanda, göçmen kuşların da önemli uğrak noktalarından biridir.

    Dalyan’a Nasıl Gidilir?

    Ege ve Akdeniz coğrafyasının göz alıcı harikalarından biri olan Dalyan’a nasıl gidilir sorusu merak edilmektedir. Bu anlamda, Dalyan’a havayolu ulaşımı ile gidilebilmektedir. Muğla Dalaman Havalimanı’na yakın konumda yer alır. Yalnızca 28 km mesafede bulunan yere servis, taksi, araç kiralama veya transfer tercihleri kullanılarak ulaşım sağlamak mümkündür.

    Dalyan Ziyaretçi Saatleri Nedir?

    İztuzu plajı giriş çıkış saatleri: Mayıs/Ekim 08.00 – 20.00

    İztuzu tekne tur kişibaşı ücreti: 25 TL

    Adres: Dalyan, 48840 Ortaca/Muğla

    -
    Rezervasyonlarım
    Müşteri Temsilcileri
      WhatsApp