Dünyanın yedi harikasından biri olan Artemis Tapınağı Efes Antik Kenti alanında olup yalnızca bu özelliği ile bile görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Antikçağın Anadolu başkenti Efes’in eşsiz mimari eserleri binlerce yıldır ayaktadır.

    M.Ö. 7000 yıla kadar uzanan tarihi boyunca bilim, kültür ve sanatta önemli rol oynayan Efes Antik Kenti, yılda ortalama 1,5 milyon ziyaretçiyi ağırlıyor. Efes ile özdeşleşen en ünlü kalıntı, muazzam sütunlarıyla hayranlık uyandıran Celcus Kütüphanesi, Hadrian Kapısı ve Hadrian Tapınağı da dikkat çeken yapılar arasındadır.

    Antik dünyanın 7 harikasından biri olan Artemision, yaklaşık 25 bin kişilik oturma kapasitesiyle büyük tiyatro, stadyum, ticaret ve devlet agoraları, odeon, antik liman ve tabi ki Meryem Kilisesi de mutlaka görülmeli.

    Efes Antik Kenti Nerede?

    Efes Bodrum’a 170 km uzaklıkta olup İzmir’e bağlı Selçuk ilçesi sınırlarındadır. Ayrıca konum olarak Aydın Kuşadası’na sadece 20 km uzaklıktadır. Efes gezilecek yerler şöyle sıralanabilir:

    • Meryem Ana Evi: Hristiyanlığın anası olarak bilinen Meryem Ana Evi Bülbül Dağı’ndadır.
    • Ashab-ı Kehf: Kaynaklara göre 7 Hıristiyan gencin sığındığı alan olduğu öne sürülmekledir. Roma imparatorlarının yaptıkları baskı ve zulmünden kaçan gençler bu alan içinde saklanmışlardır.
    • İsa Bey Cami: 1375 yılında İsa Bey tarafından yaptırılmıştır. Ayasuluk Tepesi’nde yer almaktadır.
    • Artemis Tapınağı: Efesliler’in ilk yerleştikleri yer olduğu düşünülmektedir. Dünyanın 7 harikasından biri olarak kabul edilmektedir.
    • Celsus Kütüphanesi: İyonya Uygarlığı tarafından inşa edilmiştir. Rivayetlere göre 14 bin kitabı içinde bulundurduğu düşünülmektedir.

    Efes’e Nasıl Gidilir?

    Kent İzmir ili sınırlarında bulunduğu için öncelikle İzmir’e gidilmesi gerekmektedir. İzmir’den Efes’e nasıl gidilir diye merak edildiğinde, otogardan Selçuk ilçesine giden minibüslere binilmelidir. Öte yandan İZBAN kullanılarak da Antik Kent’e ulaşım sağlanabilir.

    Efes, Selçuk ilçesine yalnızca 3 km mesafede konumlanmaktadır. İzmir ile Efes arası ise 75 km’dir. Yol üstünde sizi yönlendirecek tabelaları takip ederek Kent’e kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

    Efes Antik Kenti Ziyaretçi Saatleri Nedir?

    Efes Antik Kenti ziyaretçi saatleri 08:00-18:30 arasıdır. Eğer Müze kartınız varsa Efes’e ücretsiz bir şekilde giriş sağlayabilirsiniz. Ancak müzekartınız yoksa eğer giriş ücreti için 150₺ ödemeniz gerekecektir. Bunun için müzeye gitmeden bir kart çıkartmanız daha faydalı olacaktır.

    -
    Rezervasyonlarım
    Müşteri Temsilcileri
      WhatsApp