Sandalet denilince akla hemen el yapımı bodrum sandaletigelir. İşte biz de sizlere tam olarak bu meşhur bodrum sandaletlerinden bahsedeceğiz. Bodrumda markalaşmış olan bu bodrum sandaletleri özel yöntemlerle elde yapılması ve antik dönemlerden esinlenen modelleriyle dikkatleri üzerine çekmektedir.

    Bodrum Sandaleti Nedir?

    Bodrumun ilk sandaleti ustası Ali Güven’dir. Şu anda aktif olarak sandalet ustaları Ali Güven’in çıraklarından ve onların çocuklarından oluşmaktadır. Sandaletler rahat kullanımları, bodrumun mevsimsel şartlarına uygun olması ve şık görüntüsü sebebi ile tercih edilir.

    Bodrum sandaletleri yerli ve yabancı turistin en çok satın aldığı ürünlerden biridir. Dünya çapında ününü Ali Güven’e borçludur. Ali Güven küçük atölyesinde sipariş üzerine birçok ünlüye bodrum sandaleti yapmıştır.

    Bu sayede tüm dünyada bu sandaletler adını duyurmuştur. Eski mısırda sandaletlerin mısırlı seçkin kadınlar tarafından kullanıldığı bilinmektedir. Diğer uygarlıklar tarafından da motifleri değiştirilerek kullanılmıştır.

    Antik yunanda da özellikle yer bulan bu ürün tarihte düztabanlık, çapraz bantlı papürüs yapraklarının alt tabandan bağlanma şeklinde kullanılmıştır. Daha sonradan deri ve kösele olarak üretimleri gerçekleşmiş ve günümüzde halen kullanılmaktadır. Bodruma geldiğinizde mutlaka sizlerde bir bodrum sandaleti edinmeden tatilinizi bitirmeyin diyenlerdeniz.

    Bodrum Sandaletlerinin Özellikleri Nelerdir?

    1966 yılında kurduğu atölyesinde halen özel sandalet siparişi alan Ali Güven, el yapımı diye sayılan sandaletlerin çoğunun fabrikasyon olduğunu belirtmektedir. Hâlbuki orijinal bodrum sandaleti el yapımı olmalıdır.

    Nitekim bodrum sandaletinin özellikleri göz önüne alındığında, derisinin özel malzemelerden oluşuyor olması göze çarpıyor. Dolayısıyla gerçek sandalet yapımında suni deri ya da ilaç katkılı fabrika derisi kullanılmamaktadır.

    Bodrum sandaletlerinin bir diğer önemli özelliği ise tabanının gerçek köseleden oluşmasıdır. Bu noktada da günümüzde maalesef kauçuk taban sandalet ürünleri satılmaktadır. Eğer Bodrum tatiliniz sırasında sandalet alacak olursanız bu gibi durumlara dikkat etmelisiniz.

    Öte yandan kaliteli bir el yapımı Bodrum sandaleti için malzeme sertliğini kontrol edebilirsiniz. Öyle ki gerçek bir sandalet el gücüyle bükülemezken sahte sandalet ürünleri ise bükülebilmektedir.

    Aynı zamanda gerçek Bodrum sandaleti hiçbir makine yardımı gerektirmeksizin yüzde yüz el yapımı olmalıdır.

    -
    Rezervasyonlarım
    Müşteri Temsilcileri
      WhatsApp