Bodrum’un tam karşısındaki Kos Adası Bodrum merkezden her gün ve yaz döneminde Turgutreis’ten kalkan feribotlarla ulaşılıyor. Kos’a gidiş için birkaç şirket feribot ya da hızlı katamaran seçeneği var.

    Eğer kalmalı gidiyorsanız online konaklama sitelerinden önceden rezervasyon yapabilirsiniz. Ya da Kos limanında tanıtım broşürleriyle otel görevlileri sizi karşılıyor. Oteller genellikle merkezde olduğundan yürüyerek rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Eğer uzak bir konum seçmişseniz tabi ki taksiler de mevcut.

    Günübirlik Kos gezilerinde sabah ulaştığınız saatten itibaren feribotun dönüş saatine kadar genellikle yürüyerek merkezde görülebilecek birçok yeri rahatlıkla gezebilirsiniz. Eğer birkaç günlüğüne geldiyseniz kesinlikle araç kiralamanızı gerekiyor. Çünkü adanın başka noktalarında birbirinden güzel plajlar bulunuyor.

    Kos Adası Gezilecek Yerler

    Merkezde panaromik bir tura katılmak isterseniz mini trene binerek geziye başlayabilirsiniz. Sonrasında tıbbın babası olarak kabul edilen Hipokratın adını alan meydan ve meydandaki 580 yıllık Hipokrat ağacını görebilirsiniz. Yine bu meydanda Loziya Camii yer alıyor.

    Cami demişken 2017 yılında Bodrum ve Kos adası açıklarında gerçekleşen deprem nedeniyle Kos’un merkez çarşısı kabul edilen bölgedeki Defterdar İbrahim Efendi Camii’nin (inşa yılı 1724) minaresi maalesef yıkılmıştır.

    Neyse biz gezimize kaldığımız yerden devam edelim. Hipokrat Meydanı’ndan Osmanlı’dan korunmak için Rodos Şövalyelerinin yaptırdığı Neratzia Kalesine varıyorsunuz. Kaleden rahatlıkla yürüyerek merkezdeki agora kalıntılarının olduğu açık hava müzesini ve arkeoloji müzesini gezebilirsiniz.

    Bu kadar kültür turu yeterli derseniz de zaten merkezde olduğunuzdan çarşıdaki dükkânlar, meydandaki kafeler, sahildeki çok sayıda taverna diye adlandırılan restoranlar sizi bekler. Kos’un merkezinde de denize girebileceğiniz plajlar var, ancak günübirlik gelmediyseniz kesinlikle adanın diğer ucundaki Kefalos bölgesi favoridir. Araçla yaklaşık 40 dakikada buraya ulaşabilirsiniz.

    Daha yakın bölgelerde yine sahil bölgesi Tigaki plajı, deniz kenarı haricinde de gezmek istiyorum derseniz özellikle güneşin batışını izleyebileceğiniz harika manzarasıyla Zia köyü en iyi duraklardandır.

    Kos merkezden Tigaki plajına giden cadde üzerinde adanın en ünlü tavernaları mevcut. Burada tabi ki deniz ürünlerinin tüm çeşitlerini (kalamar, karides ,ahtapot köftesi vs.) “Greek Salad” yani yunan salatası gibi lezzetleri doyasıya tadabilirsiniz. Sonrasında gece hayatı meraklıları için, Bodrum’daki gibi çok fazla seçenek olmasa da merkez ve merkeze birkaç km uzaklıktaki bar ve beach barlar sizi bekler.

    -
    Rezervasyonlarım
    Müşteri Temsilcileri
      WhatsApp