Bodrum bölgesi tarihi çeşmeler noktasında oldukça zengin bir ilçedir. Hatta tarihi Bodrum çeşmeleri hiç şüphesiz bölgenin simgeleri arasındadır.

    Muğla’ya bağlı olan Bodrum turizm açısından hem Türkiye’nin hem de dünyanın başta gelen destinasyonlarından biridir. Buraya her sene milyonlarca yerli ve yabancı turist gelmektedir. Böylesine gelişmiş bir turizm merkezi olan Bodrum tarihi noktada da kendine hayran bırakmaktadır.

    Tarihi Bodrum Çeşmeleri

    Bodrum’daki tarihi çeşmeler ilçenin adeta dört bir yanında da bulunmaktadır. Farklı dönemlere ait bu tarihi yapılar asırlar boyunca günümüze ulaşmıştır. Örneğin, Turgutreis Kadıkalesi tarafında 1600 yıllarına dayanan çeşmenin Süleyman Kaptan tarafından yaptırıldığı bilinmektedir.

    Bodrum’a geldiğinizde çok rahatlıkla bulabileceğiniz Bodrum çeşmeleri için herhangi bir giriş ücreti veya ziyaretçi saatleri söz konusu değildir. Herkesin istediği zaman kolaylıkla ziyaret edebileceği önemli tarihi yapılar arasında bulunmaktadır.

    Türkkuyusu Çeşmesi

    Son dönem Osmanlı yapısı çeşme özelliği taşıyan Türkkuyusu Çeşmesi, kesme taş malzemeden imal edilmiştir. Üst örtü sistemi tonoz olan çeşmenin ön cephe hareketli bordür içeresine alınmış iki yuvarlak kemer ile hareketlendirilmiştir. Kemerlerin üst kısmında ise çeşmenin kitabesi yer aldığı görülmektedir.

    Öte yandan çeşmenin son dönemlerde yapılan asfaltın altında kaldığı da söylenebilir. Hatta bu konuda diğer tarihi çeşmelerin de zarar gördüğü ve korunmadığı öne sürülmektedir. Özellikle yol üstünde olan çeşmelerin trafik kazaları gibi durumlarda zarar gördükleri de veriler arasında yer almaktadır.

    İskele Meydanı Çeşmesi

    İskele Meydanı Çeşmesi de tıpkı Türkkuyusu Çeşmesi gibi Osmanlı dönemine uzanmaktadır. Adından da anlaşılacağı üzere tarihi çeşme konum itibariyle İskele Meydanı’nda yer almaktadır.

    Kesme taş malzemeden inşa edilen çeşme yapı itibariyle incelendiğinde, beşik tonoz ile örtülü iki mekândan oluştuğu gözlemlenmektedir. Ön cephe ise üç sütün ve bordür içerisine alınmış kortuş denilen geometrik motiflerle hareketlendirilmiştir. Sütun başlıkları Geç Roma formundadır. Çeşme dört bölümden oluşmaktadır.

    Bodrum villa tatiliniz sırasında Bodrum çeşmeleri benzeri daha fazla gezilecek yerler arayışında olursanız Bodrum Gezi Rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca günübirlik gezilecek yerler sayesinde Bodrum bölgesinde hem tarihi hem de doğa gezileri düzenleyebilirsiniz.

    -
    Rezervasyonlarım
    Müşteri Temsilcileri
      WhatsApp