The Bodrum Cup yelkenciliği öğretmek ve benimsetmek vizyonu ile 1989 yılında harekete geçen bir organizasyon olarak öne çıkmaktadır. Era Bodrum Yelken Kulübütarafından planlanan ve düzenlenen organizasyon deniz meraklılarına ve profesyonel yat mürettebatına yelkenciliği öğretmeyi amaçlamaktadır.

    Günümüze, denize gönül veren çeşitli kişi ve kurumların desteği ile gelmeyi başarmış olan kulüp yelkenciliğin tanınmasında ve sevilmesinde adeta büyük bir rol oynamıştır. Halen ilgili alanda büyük bir katkı sağlamaya tüm hızıyla devam etmektedir.

    The Bodrum Cup Nedir?

    Genç nesi üzerinde büyük emekler sarf eden kulüp genç yaştaki kişilerin yelken sporu ile tanışmasını sağlamaktadır. The Bodrum Cup, öte yandan koyların ve denizlerin korunmasında adeta farkındalık yaratan birçok projeye de imza atmıştır ve atmaya da devam etmektedir.

    Diğer taraftan bölgedeki yat üretim teknolojisini dünya ile entegre etmeyi başarmış bir Ar-Ge mutfağı görevi de gören The Bodrum Cup için ustaların ve mühendislerin yeni ürettikleri yatların performanslarını gösterme olanağı bulabildiği, deniz üstünde yüzen bir boatshow demek mümkündür.

    The Bodrum Cup, yatların konuklarıyla birlikte yarışabildikleri dünyadaki ender regattalardan birisidir. Bu özelliği onu çok ayrıcalıklı kılmaktadır. Bu sayede denizi seven ancak hayatında daha önce hiç yelken sporu yapmamış kişiler de bu heyecanı birebir deneyimleme fırsatı bulabilmektedirler. Yıllar içerisinde komşu Yunan adalarının programa katılımı ile renklenen The Bodrum Cup, iki yaka halkının yakınlaşmasına bu vesile ile katkı sağlamaktadır.

    Heyecan dolu yarışların yanı sıra katılımcılar hem karada hem de denizde pek çok eğlenceli programlarla buluşuyor. Konserlerin yanı sıra, Mavi Yolculuk Mutfağı Yemek Yarışması gibi etkinliklerle keyifli bir festival ortamı yaratılıyor. The Bodrum Cup’ta ayrıca aynı tutkuyu ve heyecanı paylaşanların kalıcı dostluklarının da ilk adımları atılıyor. Böylece organizasyon; adrenalin, coşku, sevgi ve arkadaşlığın festivaline dönüşüyor.

    Tüm bu özellikleriyle Türkiye’nin ve Bodrum’un gurur duyduğu bir organizasyon olan The Bodrum Cup, Onursal Kurucu Başkan Erman Aras’ın, The Bodrum Cup yönetimini Süleyman Uysal başkanlığındaki genç ekibe devretmesi ile hedeflerini, Akdeniz başta olmak üzere farklı rotalara ulaşmaya ve yurt dışından daha fazla yatın katılımıyla, dünyada ses getirecek girişimlerin başlamasına çeviriyor.

    -
    Rezervasyonlarım
    Müşteri Temsilcileri
      WhatsApp