Villa tatiliniz sırasında herhangi bir sorun yaşamamak için güvenilir villa kiralama şirketlerini tercih etmeniz gerektiğini daha önceki içeriklerimizde dile getirmiştik. Bu yazımızda ise villa kiralama şartları nelerdir sorusunu yanıtlamaya çalışacağız.

    Villa kiralama şartları veya villa kiralama sözleşmesi, kiracı ile kiralayan kişi/kişiler arasında yapılmaktadır. İlgili sözleşme içerisinde ise genel olarak villayı kiralayan müşterilerin ve firmanın sorumluluklarının belirtildiği söylenebilir.

    Villa Kiralama Sözleşmesinde Neler Olur?

    Villa kiralama firmaları kendi çalışma prensiplerine göre villa kiralama şartları belirleyebilmektedir. Ancak villa kiralama sözleşmesinde neler olur diye sorulduğunda, rezervasyon, ödeme, depozito gibi temel başlıkların bulunduğu çok rahatlıkla söylenebilir.

    Güvenilir villa kiralama şirketleri bu konuda her iki tarafın güvenliği için kiralama sözleşmesine önem vermektedirler. Bu anlamda, villa kiralama şartlarını açık bir şekilde sunmayan firmalardan uzak durulmasının gerektiğini hatırlatmakta fayda var.

    Özellikle yaz sezonunun açılması ile birlikte kiralık villa dolandırıcılığı artış göstermektedir. Villa tatilinizin huzur ve güven içerisinde geçmesini isteyen herkes gibi villa kiralama süreçlerinizde TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) üyeliği bulunan firmaları tercih etmeniz önem arz etmektedir.

    Bodrum Villa Kiralama Şartları Nelerdir?

    Öncelikle en iyi villa tatili deneyimini yaşayabileceğiniz Bodrum Villa Kiralama acentasının 7532 numaralı TÜRSAB üyeliğine sahip olduğunu söylemeliyiz. Ayrıca Bodrum Ticaret Odası 7002 numaralı üyesi ve Bodrum Emlakçılar Derneği 495 numaralı üyesi olan firma villa kiralamanın güvenilir adresleri arasında yer almaktadır.

    Villa kiralama şartları ve sözleşmesi gereğince rezervasyon işleminden itibaren başlamak üzere villadan çıkış tarihi ve saatine kadar geçerli olacak ilgili maddeler açıkça belirtilmiştir. Buna göre villa rezervasyonu nasıl yapılır, ödeme seçenekleri nelerdir, depozito neleri kapsar gibi konular sözleşme içerisinde yer almaktadır.

    Ayrıca günlük villa kiralama sürecinde de sözleşme maddeleri geçerli olmaktadır. Öyle ki kanun kapsamında villayı kiralayan kişilerin kimlik bilgilerinin polis ve jandarma ile paylaşılma zorunluluğunun bulunmaktadır. Bu nedenle sözleşme üzerinde yer alan kişiler dışında kalan şahısların kiralanan villada kalmaları uygun değildir. Bu durumda, firma hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmez ve bu şarta uymayan kişiler için cezai işlem uygulama hakkına sahiptir.

    -
    Rezervasyonlarım
    Müşteri Temsilcileri
      WhatsApp