Ege Bölgesi’nin meşhur tatil beldeleri arasında bulunan Bodrum gerek plajları gerek eğlence hayatı ile hiç şüphesiz eşsiz bir tatil deneyimi sunmaktadır. Bodrum’un yöresel yemekleri de bu anlamda tatilciler için vazgeçilmezler arasında yer alır.

    Yöresel lezzetleri ile dikkat çeken Bodrum mutfağı kesinlikle deneyimlenmesi gereken çeşitli tatlara sahiptir. Genellikle hafif yemekleri ile ünlü olan yöre daha çok zeytinyağlı, deniz mahsulleri ve elbette farklı tariflere sahip mezeleri ile ön plana çıkmaktadır.

    Bodrum’un Yöresel Yemekleri Nelerdir?

    Bodrum yöresine ait birbirinden lezzetli ve özel tariflere sahip yöresel tatları kesinlikle denemelisiniz.

    Çökertme Kebabı:Yalnızca Bodrum’da değil, farklı birçok şehirde de adından söz ettiren Bodrum’a özgü çökertme kebabı neredeyse gideceğiniz her restoranda bulma şansınız oldukça yüksektir.

    Kabak Çiçeği Dolması: Ege mutfağının olmazsa olmazları arasında bulunan kabak çiçeği dolması farklı lezzet arayışında olan kişiler için bir alternatif oluşturmaktadır. Özellikle yaz aylarında taze olarak toplanan bu mucizevi özelliklere sahip olan kabak çiçeğinden elde edilen dolma lezzetli olmasının yanı sıra oldukça da sağlıklıdır.

    Zeytinyağlı Besinler: Zeytin deyince akla ilk gelen bölge siz de takdir edersiniz ki Ege Bölgesi’dir. Ege’nin doğal olarak yetişen zeytinleri kullanılarak üretilen zeytinyağının insan sağlığı bakımından faydalarını göz ardı etmemek gerekir. İşte bu şifalı ürün ile yapılan yaprak, lahana gibi sarmaları ya da farklı mezeleri denemekten pişman olmayacağınıza eminiz.

    Deniz Ürünleri:Bodrum mutfağı söz konusuysa deniz ürünlerinden bahsetmemek olmaz. Öyle ki hem bölgenin yerel halkı hem de bölgeye gelen misafirler tarafından en sık tercih edilen lezzetler arasında çeşitli deniz ürünleri bulunmaktadır.

    Farlı balık türleri kullanılarak yapılan balık çorbalarını ve salatalarını da mutlaka denemenizi öneririz. Bunlar dışında ise damak zevkinize göre balık ızgara, tava ya da buğulama olarak tüketim sağlayabilirsiniz.

    Ege Otları: Vejetaryen ve vegan beslenen kişiler de dâhil herkesin severek tüketebileceği çeşitli ege otları ile bir ara öğün molası verebilirsiniz.

    Bodrum villa tatili süresi boyunca daha birçok farklı lezzetlere sahip Bodrum yemekleri ile kendinizi şımartabilir ve yörenin özgün tatlarının keyfini sürebilirsiniz.

    -
    Rezervasyonlarım
    Müşteri Temsilcileri
      WhatsApp