Kalimnos Adası Bodrum’un Turgutreis beldesinin tam karşısında, aynı zamanda kendisinden daha büyük olan Kos adasına ve kendisinden küçük olan diğer bir yunan adası olan Leros adasının ortasındadır.

    Yaz aylarında her gün kalkan feribotla Turgutreis’ten Kalimnos adasına yaklaşık 45 dakikada ulaşılmaktadır. Ülkemizde Kelemez adası diye de bilinmesine karşın son yıllarda bu şekilde bilen çok kişi kalmamıştır.

    Kalimnos Adası - Yunan Adaları

    Bu küçük ama sevimli ada, Yunanistan’ın 12 ada diye bilinen adalarından biridir. Renkli pencereleri ve evleri ile dikkat çeken Kalimnos, sakin ve çok nüfuslu bir ada olmadığından huzurlu bir tatil ve gezi mekânıdır.

    Turizm haricinde çok da fazla bir geçim kaynakları bulunmayan ada, bakir plajları ve oldukça berrak, tertemiz deniziyle tercih nedenidir. Genellikle günübirlik gezilecek yerler arasında tercih edilen adada küçük şirin konaklama yerleri mevcuttur. Her ada veya küçük sahil kasabalarında olduğu gibi, merkezinde taverna adı verilen restoranlar ve kafeler bulabilirsiniz.

    Kalimnos Adası Tarihi

    M.Ö. 332’de Büyük İskender yönetimindeki ordular tarafından ele geçirilen Ada, Roma İmparatorluğu’na bağlanmıştır. Dolayısıyla 1310 yılına kadar Venedik işgali altında kaldığı bilinmektedir. Akabinde ise Rodos Şövalyeleri tarafından işgal edilmiş ve 1522’de fiğer 11 ada ile birlikte Osmanlı yönetimi altına girmiştir.

    1912 yılına gelindiğinde ise Ada İtalya himayesi altına girmiştir. İtalyanların sömürü politikalarına direnen Kalimnos halkının çoğu II. Dünya Savaşı sırasında Türkiye’ye kaçmıştır.

    Kalimnos Kalesi Neresi?

    Kalimnos Kalesi, Kelemez ya da Kilimli adlarıyla bilinen Yunanistan'ın Güney Ege bölgesinde bulunan Kalimnos adasında yer almaktadır.

    Kalimnos Nereye Yakındır?

    Kalimnos, on iki Yunan adasının en kuzeyinde bulunan adalardan biridir. Adanın kuzeyinde Leros adası güneyinde ise Kos adası bulunmaktadır.

    Kalimnos adası aynı zamanda Türkiye'ye yakın Yunan adalarından biri olarak da bilinmektedir. Öyle ki Bodrum ilçesine bağlı olan Turgutreis mahallesinin karşısında konumlanmaktadır.

    Kalimnos Adası’nda Gezilecek Yerler

    Kalimnos Adası’nda gezilecek yerler şöyledir:

    • Archaeological Museum of Kalymnos
    • Platis Yialos Beach
    • Traditional Kalymnian House
    • N S Papachatzis Sponge Factory
    • Agios Savvas Monastery
    • Maritime Museum of Kalymnos
    • Avlakia Beach
    • Grande Grotta
    • Castle of Chora
    • Akti Beach
    -
    Rezervasyonlarım
    Müşteri Temsilcileri
      WhatsApp