Doğası, kültürü, yöresel lezzetleri, tarihi, tatillik villaları gibi birçok açıdan göz kamaştıran Bodrum hakkında bilgi arıyorsanız bu içeriğimizi kaçırmayın! Daha önceki içeriklerimizde pek çok kez yer verdiğimiz Bodrum hakkında bilinmesi gerekenlerlistesini oluşturduk.

    Bodrum neyi meşhur, bodrum nerede, bodrum nasıl gidilir, bodrum gezilecek yerler ve benzeri daha birçok sorunun yanıtını kapsayan detaylı rehber hazırladık. Bodrum hakkında kısa bilgiler için bu içeriğimizi okumaya devam edin; Bodrum tatil beldesi ile ilgili tüm aradığınız soruların yanıtlarını burada bulabileceksiniz.

    Bodrum’un Neyi Ünlü?

    Bodrum’un neyi ünlü yerine Bodrum’un neleri ünlü desek yerinde olur. Öyle ki birden fazla yöresel lezzeti ile her damak zevkine hitap eden Bodrum Yemekleri kesinlikle denenmeye değer! Yemeklerinden mezelerine, salatalarından tatlılarına dek zengin mutfağı ile dikkat çeken Bodrum’da belli başlı yöresel lezzetler şöyle sıralanabilir:

    Yemekler: Kabak çiçeği dolması, ekşili palamut, kefal dolması, çökertme kebabı (bodrum kebabı), lokum pilavı, acı ot (sarmaşık) kavurması.
    Salatalar ve Mezeler: Kaya koruğu salatası, hardal otu salatası, gemici mezesi, enginar salatası, turp otu salatası.
    Tatlılar: Bitez dondurması, lokma tatlısı.

    Bodrum Nasıl Meşhur Oldu?

    Bodrum’un nasıl meşhur olduğu aslında Halikarnas Balıkçısı’na uzanır. Bodrum’da yaşayan Halikarnas Balıkçısı’nın dostlarının Bodrum’a gelip gitmesi, bölgedeki tekne gezintilerinin ilgi görmesi Bodrum’un meşhur olması sürecinde birer etken olmuştur.

    Aynı zamanda, 1967 yılında Zeki Müren’in Bodrum’a gidip gelmesi ve 1974 yılında Muğla Valisi Özer Türk’ün öncülüğünde inşa edilen Aktur yazlık konutlarının Ankaralı bürokratlarının ilgisini çekmesi Bodrum’a olan ilginin artmasını sağlamıştır.

    Buların üzerine Bodrum’a olan karayolu bağlantısının iyileştirme çalışmalarının başlatılması ve havayolu inşa edilmesi Bodrum ulaşımını kolaylaştırmıştır. Dolayısıyla bu tür gelişmeler Bodrum’un hızla değişmesine ön ayak olarak turizmin canlanmasına katkı sağlamıştır.

    Bodrum’un En Lüks Yeri Neresi?

    Bodrum’a bağlı 50’nin üzerinde mahalle bulunsa da bunlar arasında yer alan Yalıkavak, Bitez, Torba, Adabükü, Güvercinlik, Konacık, Ortakent, Yalıçiftlik, Güllük, Bağla, Kızılağaç, Türkbükü, Turgutreis, Gündoğan, Gümüşlük, Gümbet, Akyarlar Bodrum’un en lüks yerleri olarak bilinmektedir.

    Bodrum’a Neden Bodrum İsmi Verilmiş?

    Aziz Petrus Kalesi adı verilen kalenin Aziz Petrus'a adanmasıyla şehre Petrium ismi verilmiştir. Bu isim zaman içerisinde petrum ve potrum olarak söylenmiş ve en sonunda Bodrum olarak kalmıştır.

    Bodrum’un Eski Adı Nedir?

    Bodrum'un antik çağdaki ismi Halikarnassos olarak bilinmektedir. Türkçe Halikarnas olarak okunmuştur. Hatta bölgede bu isimle aynı adı taşıyan bir mozole bulunmaktadır. Halikarnas Mozolesi ayrıca dünyanın yedi harikasından biridir.

    bodrum kiralık villa

    Bodrum Villa Kiralama

    Bodrum destinasyonu tatillik villa arayışında olanların da gözde tatil bölgelerinden biridir. Herkesin ihtiyaç ve gereksinimlerine uygun kiralık villa seçeneklerinin yer aldığı Bodrum’da onlarca çeşit villa konsepti bulunur.

    Bodrum kiralık villa tipleri arasında öne çıkan konseptlerden bazıları şöyledir; ortak havuzlu villalar, denize sıfır villalar, muhafazakar villalar, balayı villaları, özel havuzlu villalar, çocuk havuzlu villalar.

    Bodrum Yöresel Lezzetler

    Bodrum yöresel lezzetler bakımından oldukça geniş bir menüye sahiptir. Çeşitli yemekler, mezeler, salatalar, tatlılar bakımından zengin tatlar deneyimlemeniz mümkündür. Özellikle bölgede ünlü olan kabak çiçeği dolmasıkesinlikle Bodrum’da yemeniz gereken yiyecekler arasında bulunur.

    Bunun yanı sıra Bodrum’da ne yenir diye merak edenlere lokum pilavı ve çökertme kebabını denemelerini tavsiye edebiliriz.

    Bodrum Koyları ve Plajları

    Bodrum, mavi bayraklı plajları ve koyları bakımından da zengin çeşitliliği bulunan bir coğrafyaya sahiptir. Bodrum villa tatiliniz sırasında güvenle vakit geçirebileceğiniz birçok mavi bayraklı plaj bulunmaktadır. Aynı zamanda doğallığını korumayı başarmış Bodrum koyları ile denizin keyfini tüm gün sürebilirsiniz.

    Bodrum’da Gezilecek Yerler

    Bodrum’da çocuklu aileler, balayı çiftleri ve arkadaş gruplarının gezip görebileceği birçok destinasyon bulunmaktadır. Tarihi zenginliği öne çıkan Bodrum bu anlamda tarihi yerler görmek isteyenler için birçok antik kente sahiptir. Antik kentlerde yapılan kazı çalışmaları sonucunda elde edilen buluntular ise farklı müzelerde sergilenmektedir. Bu anlamda hem Bodrum antik kentleri hem de Bodrum müzeleri gezilecek yerler arasında bulunur.

    Doğasıyla da göz kamaştıran Bodrum koyları, plajları, marinaları ve köyleri bakımından da onlarca gezip görülecek yere sahiptir. Çocuklu aileler için de Bodrum’da yapılabilecek birçok aktivite bulunmaktadır. Aynı zamanda merkezden fazla uzaklaşmak istemeyen tatilciler için de Bodrum’da gezilecek yerler listesi bulunmaktadır.

    -
    Rezervasyonlarım
    Müşteri Temsilcileri
      WhatsApp