Bodrum, Muğla’nın 13 ilçesinden biri olarak turizm sektörünün en gözde destinasyonları arasında yer almaktadır. Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turistin Bodrum’a seyahat ettiği çok rahatlıkla ifade edilebilir. Bizler de Bodrum Villa Kiralama olarak bu içeriğimizde, Bodrum’a tatil amacıyla gelen kişiler için Bodrum Gezilecek Yerler listesi hazırladık! Adeta Bodrum gezi rehberi niteliğinde olan bu içeriği okumaya devam ederek Bodrum Merkez Gezilecek Yerler listesine erişebilirsiniz.

    Bodrum Merkez Gezilecek Yerler Listesi

    Kısa süreli iş seyahati, hafta sonu kaçamakları, balayı tatili ve benzeri nedenlerden dolayı Bodrum’a geldiniz ve merkezden fazla uzaklaşmak istemiyorsanız eğer bu liste tam size göre! Bodrum Merkez Gezilecek Yerler listesi ile birbirinden güzel onlarca lokasyonu ziyaret ederek tatilinizi daha eğlenceli hale getirebilirsiniz.

    Bodrum Kalesi

    Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi

    Bodrum Kalesi, 1402 yılında Hospitalier Şövalyeleri (Aziz Yuhanna Şövalyeleri) tarafından Aziz Peter Kalesi olarak inşa edilmiştir. Bodrum Kalesi Osmanlı tehdidine karşı güvenli bölge amacıyla yaptırılsa da 1523 yılında Rodos Kuşatması sonucunda Kos ve Rodos ile birlikte Kale’nin yönetimi Osmanlı İmparatorluğu’na geçmiştir.

    Günümüzde Bodrum’un simgesi haline gelmiş olan Bodrum Kalesi aynı zamanda Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak da kullanılmaktadır. Müze, 1995 yılında Avrupa Yılın Müzesi Yarışması’ndan Özel Övgü Ödülü’ne layık görülmüştür.

    Adres:Çarşı, Kale Cd., 48400 Bodrum/Muğla
    Konum: Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi Konumu

    Zeki Müren Sanat Müzesi

    Zeki Müren Sanat Müzesi

    Türk sanat müziği sanatçısı Zeki Müren’in ölmeden önce hayatının son yıllarını geçirdiği evdir. Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2000 yılında ziyaretçiye açılmıştır. Müze içerisinde Zeki Müren’in sahne kostümleri, çizdiği resimler, hayranlarından gelen mektuplar, kazandığı ödüller ve evinde kullandığı birtakım eşyalar sergilenmektedir.

    Müzenin bahçesinde ise Zeki Müren’in kullandığı otomobili ve Tankut Öktem tarafından yapılan bronz heykeli yer almaktadır.

    Adres:Kumbahçe, Zeki Müren Cd. No:11, 48400 Bodrum/Muğla
    Konum: Zeki Müren Sanat Müzesi Konumu

    Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi

    Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi

    1960 yılında Amerikalı Arkeolog George Fletcher Bass’ın Gelidonya Burnu’ndaki gemi enkazından kalma eserleri Bodrum Kalesi’ne getirilmesi ile birlikte bir müze deposu oluşturulmuştur. Müzeci Haluk Elbe tarafından 1964 yılında Bodrum Müzesi ziyarete açılır. Ancak müzede sergilenen eserlerin çoğu sualtı buluntusu olduğu için müzenin ismi 1981 yılında Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak yeniden düzenlenir.

    Gelidonya Burnu ya da Taşlık Burnu üzerinde MÖ 1200’lü yıllarda olduğu öne sürülen bir gemi batığı meydana gelmişti. Batığın yeri ise ancak 1954 yılında belirlenmiştir. 1960 yılına gelindiğinde ise Peter Throckmorton, George F. Bass ve Frederic Dumas tarafından kazı çalışmaları başlatılmıştır. Bulgular arasında, Miken seramikleri ile bakır ve kalay külçeler bulunmaktadır.

    Adres:Çarşı Mh., 48400 Bodrum/Muğla
    Konum: Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Konumu

    Bodrum Marina

    Bodrum Marina

    Bodrum’un şehir içi marinası olan Bodrum Marina ulaşımı kolay bir noktadadır. Bodrum merkezde gezilecek yerlerarayışında olanların kesinlikle listelerine eklemeleri gereken bir destinasyondur.

    Adres:Bodrum Neyzen Tevfik Caddesi No :9, D:3, 48400 Bodrum/Muğla
    Konum: Bodrum Marina Konumu

    Bodrum Antik Tiyatrosu

    Bodrum Antik Tiyatrosu

    Bodrum Antik Tiyatrosuya da Antik Tiyatro MÖ 4.yüzyılda inşa edilmiştir. Bu anlamda Anadolu’nun en eski tiyatroları arasında bulunmaktadır. 1970’li yıllarda Türkler tarafından restore edilen tiyatronun en son restorasyonu ise Bodrum Belediyesi, Ericsson ve Turkcell tarafından gerçekleştirilmiştir.

    Tiyatronun altı 30, üstü 25 olmak üzere toplam 55 sırayla 13 bin kişi kapasitelidir.

    Adres:Yeniköy, Kıbrıs Şehitleri Cd., 48400 Bodrum/Muğla
    Konum: Bodrum Antik Tiyatrosu Konumu

    Bodrum Yel Değirmenleri

    Bodrum Yel Değirmenleri

    Bodrum Yel Değirmenleriadeta Bodrum’un simgelerinden biri haline gelmiştir. İlk kez 1850’li yıllarda bol rüzgar alan tepelere kurulmuştur. Öyle ki tarihi kaynaklara göre ilk yel değirmeni MS 644 yılında İran-Afganistan sınırındaki Seistan’da görülmüştür. MS 750-850 yıllarında ise Çin’de pirinç tarlalarının sulanmasında kullanıldığı bilinmektedir.

    Bodrum’da sıkça görebileceğiniz yel değirmenleri, kesme veya moloz taştan silindirik gövdeli olarak yapılmıştır. Değirmenin üzeri ise ahşap konik bir çatı ile örtülmüştür. Yel değirmenlerinin ana duvarlarının beyaz badana ile sıvandığı ya da taş gövdesinin olduğu gibi bırakıldığı görülebilmektedir.

    Adres:Eskiçeşme Mh, Haremtan Sk. No:10, 48400 Bodrum/Muğla
    Konum: Bodrum Yel Değirmenleri Konumu

    Halikarnas Mozolesi

    Halikarnas Mozolesi

    Halikarnas Mozolesi ya da Bodrum Mozolesi Karya Kralı Mausolos’un ölümsüzlüğünü ithafen inşa edilmiştir. Mozolenin yapımı tamamlanmadan Kral Mausolos ölmüştür. Mozolenin tamamlanmasında Kralın eşi ve kız kardeşi katkı sağlamışlardır.

    Halikarnas Mozolesi antik dünyanın 7 harikasından biridir. Mozole yüzyıllardır ayakta durmayı başarsa da 1304 Anadolu depremi sonrasında yıkıma uğramıştır. Öyle ki mozolenin taşları Bodrum Kalesi’nin yapımında kullanılmıştır.

    Adres:Tepecik, Turgut Reis Cd. No:93, 48440 Bodrum/Muğla
    Konum: Halikarnas Mozolesi Konumu

    Bodrum Osmanlı Tersanesi Sanat Galerisi

    Osmanlı Tersanesi Sanat Galerisi

    Bodrum Osmanlı Tersanesi’nin 1775 yılında kurulduğu öne sürülmektedir. Korsan saldırılarına karşı gözcü olarak dikilen Osmanlı Kulesi ile birlikte 1882 yılında Osmanlı Tersanesi’nin surları da genişletilmiştir. Günümüzde ise sanat galerisi olarak kullanılmaktadır.

    Adres:Eskiçeşme, Neyzen Tevfik Cad. No:5, 48400 Bodrum/Muğla
    Konum: Osmanlı Tersanesi Sanat Galerisi Konumu

    Myndos Kapısı

    Myndos Kapısı

    Myndos Kapısı’nın MÖ 360’lı yıllarda yapıldığı düşünülmektedir. Kentin giriş kapılarından biri olduğu bilinmektedir. Tarihi kalıntının bulunduğu alanda MÖ 4. Yüzyıla ait olduğu düşünülen Helenistik ve Roma dönemine ait mezar bulunmaktadır.

    Günümüzde Gümbet mezarlığının yanı başında yükselen Myndos Kapısı, savunma amacıyla inşa edilen ve varlığı bilinen iki anıtsal kapıdan biridir. Gümüşlük‘e giden yola açıldığı için Myndos Kapısı olarak adlandırılmıştır. Bu kapılardan diğeri olan Mylasa Kapısı maalesef günümüze ulaşamamıştır.

    Adres:Eskiçeşme, 48400 Bodrum/Muğla
    Konum: Myndos Kapısı Konumu

    Alman Kulesi

    Alman Şövalyeleri Alman Kulesi’nin küçük gruplarından birini oluşturmaktaydı. Kulenin toplantı salonu ve yemek odası olarak kullanıldığı bilinmektedir. Aynı zamanda hastane olarak kullanıldığı da öne sürülmektedir. Alman Kulesi’nin üzerinde çift başlı kartal figürü bulunur.

    Alman Kulesi günümüzde çeşitli türlerde amforaların sergilendiği bir alan olarak kullanılmaktadır.

    Adres:Çarşı, 48400 Bodrum/Muğla
    Konum: Alman Kulesi Konumu

    Bodrum Merkez Gezilecek Yerler – Sık Sorulan Sorular

    Bodrum merkez de neler var?

    Bodrum merkez gezilecek yerler arayışında olanlar için tarih, doğa, kültür temalı birçok destinasyondan bahsetmek mümkündür. Bodrum Plajları,Bodrum Evleri,Bodrum Koyları,Bodrum Yel Değirmenleri gibi benzer pek çok lokasyon merkezde yer almaktadır.

    Bodrum merkezde ne yenir?

    Bodrum yöresel yemekleri;

    Bodrumun en güzel yeri neresidir?

    Bodrum’un en güzel yerleri arasında; Gümbet, Bitez, Yalıkavak, Turgutreis, Türkbükü, Göltürkbükü, Gündoğan, Ortakent, Gümüşlük ve Akyarlar gibi destinasyonlar başta gelmektedir.

    Bodrum'un nereleri meşhur?

    Bodrum deyince akla ilk gelen destinasyonlar;

    Bodrum merkezde ne yapılır?

    Bodrum merkezde yapılabilecek birçok alternatif faaliyet bulunmaktadır. Tarihi, kültürü ve doğası ile göz kamaştıran destinasyonlar arasında bulunan Bodrum’da ister bir doğa yürüyüşü yapın ister de Bodrum Marina üzerinden tekne turlarına katılın.

    Aynı zamanda, Bodrum Yemekleri ile hem kendinizi şımartın hem de yöresel lezzetleri deneyimlemenin keyfine varın!

    -
    Rezervasyonlarım
    Müşteri Temsilcileri
      WhatsApp