Bodrum, Muğla iline bağlı turistik bir ilçedir. Turizm değeri yüksek olan bölge her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Tatillik villalar bakımından tercih edilen Bodrum, yaz-kış fark etmeksizin yoğun ilgi gören tatil destinasyonları arasında yer alır.  Eğer kış tatiliniz için rotanızı Bodrum’a çevirecek olursanız bu içeriğimizi okumaktan çekinmeyin.Bodrum’da kışın ne yapılırsorusunun yanıtlarını almak için sizlere muhteşem 6 etkinlik vadediyoruz. İşte Bodrum’da kışın yapılacaklar listesi!

    Bodrum’un Tarihi Güzelliklerine Yolculuk Edin

    Bodrum’da kışın yapılacak şeyler arayışındaysanız eğer Bodrum’un tarihi güzelliklerine bir yolculuk yapabilirsiniz. Bodrum her ne kadar önemli bir turizm merkezi olsa da tarihi değerleri bakımından da oldukça zengin bir yerleşim yeridir. Leleg, Karia, Pers, Dor, Helen, Roma, Bizans ve Osmanlı gibi medeniyet ve uygarlıklara ev sahipliği yapan Bodrum’un arkeolojik bulgular neticesinde 7 bin yıllık bir geçmişe sahip olduğu söylenebilir.

    Bodrum’da kışın gezilebilecek tarihi yerler arasında şunlar bulunur:

    Bodrum Müzelerinde Kültürel Bir Mola Verin

    Bodrum tarihi açıdan zengin bir geçmişe sahip olduğu için bölgede birçok müze de yer almaktadır. Antik kentlerde gerçekleştirilen kazı çalışmaları sonucunda elde edilen buluntular çeşitli müzelerde sergilenmektedir. Bodrum’da kışın ne yapılır sorusuna verilebilecek alternatif yanıtlardan biri de hiç şüphesiz Bodrum’da bulunan müzeleri gezmeniz yönünde olacaktır.

    Bodrum’da kışın gezilecek yerler arayışında olanlar için tavsiyeler:

    Bodrum’un En Güzel Koylarını Keşfedin

    Bodrum’un göz alıcı sahil şeridi boyunca uzanan birçok koya şahit olabilirsiniz. Bodrum’da kışın yapılacaklar listenize mutlaka almanız gereken Bodrum’un en güzel koylarını görmeden bölgeden ayrılmamanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.

    Bodrum’da görülmesi gereken en iyi 5 koy:

    • Yalıçiftlik Kargıcak Koyu
    • Alman Koyu
    • Göltürkbükü Cennet Koyu
    • Akyarlar Aspat Koyu
    • Yalıkavak Tilkicik Koyu

    Bodrum koyları hakkında detaylı bilgi almak için ilgili içeriğimizi inceleyebilirsiniz; Bodrum’un En Güzel Koyları

    Bodrum Yöresel Lezzetleri Deneyimleyin

    Bodrum yöresel mutfak bakımından oldukça zengin bir ilçedir. Ana yemeklerden mezelere, salatalardan tatlılara kadar geniş lezzet alternatiflerini mutlaka denemelisiniz. Özellikle kabak çiçeğinden yapılan dolma ve kızartmaBodrum’un meşhur yemekleriarasında bulunur. Bunun yanı sıra çökertme kebabı diye de bilinen Bodrum kebabı bölgenin yöresel yemeği olarak bilinir. Tatlılardan ise Bitez dondurması denenebilir. Balık severler için ise taze deniz ürünleri Bodrum bölgesinin birçok noktasında çok rahatlıkla bulunabilir. Siz de Bodrum’da kışın ne yapılır diye soranlardansanız bodrum yemeklerinden en az birini deneyimlemelisiniz.

    Bodrum yöresel lezzetleri:

    Bodrum Marina’da Günbatımını Seyredin

    Bodrum marina denilince akla üç farklı destinasyonda bulunan Bodrum marinaları gelmektedir. Bunlar; Bodrum ilçe merkezinde yer alan Milta Bodrum Marina, Turgutreis bölgesinde yer alan D-Marin Marina ve Yalıkavak bölgesinde yer alan Yalıkavak Marina’dır. Bu marinalar yalnızca Bodrum’un değil, Ege ve Akdeniz’in de popüler marinalar listesinde bulunmaktadır.

    Bodrum kışın yapılacaklar listenize Bodrum marinalarını da ekleyebilirsiniz. Günbatımını en iyi şekilde izleyebileceğiz marinalarda sevdiklerinizle birlikte romantik anlar yaşayabilirsiniz.

    Bodrum Pazar Yerlerinde Alışveriş Yapın

    Bodrum’da kışın ne yapılır sorusunun en eğlenceli kısmı ise Pazar turu yapmak olabilir. Öyle ki haftanın her gün farklı bölgelerde kurulan Pazar yerlerinde tekstilden ikinci el eşya ürünlerine, gıdadan kozmetiğe kadar pek çok kategoride ürün bulmak mümkündür. Bodrum Pazar yerlerinde özellikle bölgeye ait yöresel ürünleri keşfedebilirsiniz.

    Bodrum Pazar yerleri:

    • Pazartesi — Türkbükü, Kumbahçe, Güvercinlik Pazarı
    • Salı — Bodrum Merkez (Giyim), Yalıkavak (Sebze), Gölköy Pazarı
    • Çarşamba — Gündoğan, Ortakent, Gümüşlük, Akçaalan Pazarı
    • Perşembe — Yalıkavak (Giyim), Akyarlar ve Bitez Pazarı
    • Cuma — Bodrum Merkez (Sebze), Konacık Pazarı
    • Cumartesi — Turgutreis Pazarı
    • Pazar — Gümbet, Kızılağaç ve Mumcular Pazarı

    Bodrum’da Kışın Ne Yapılır? – Sık Sorulan Sorular

    Bodrum’a kışın gidilir mi?

    Bodrum yalnızca yaz mevsiminin popüler tatil destinasyonu değil, kış mevsiminin de en güzel olduğu tatil bölgelerinden biridir. Yaz tatil sezonunun sonlarına doğru Bodrum sakinleşmeye başladığı için daha da keyifli hale geliyor. Öyle ki havanın çok soğuk olmaması da bir avantaj olarak görülüyor. Kış güneşi eşliğinde bodrum sokaklarında dolaşmak, adeta ilçenin atmosferini hissetmek, stres ve koşuşturmadan uzak bir şekilde zamanın tadını çıkarmak kışın Bodrum’da daha da bir güzel oluyor.

    Bodrum kışın soğuk olur mu?

    Bodrum’da kışın soğuk olur mu diye merak edenler için Bodrum’un havasının mevsim normallerinde olduğunu söylemek mümkündür. Diğer bir ifadeyle tam mevsimini yaşamaktadır Bodrum. Kışın en soğuk olan ay Şubat’tır. Bu ay sıcaklık 8-15 derece arasında değişir. Kasım ayının sonundan Mart ayının sonuna kadar bölgede serin bir hava hakim olur. Ancak genel itibariyle ortalama sıcaklık 18 derecedir.

    Bodrum’da deniz soğuk mu?

    Bodrum’da denize girebilecek en ideal aylar Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarıdır. Bodrum’un ünlü plajlarından biri olan Karaincir Plajı yaz aylarında dahi soğuk sulara sahiptir. Öyle ki 30-35 derecelik havalarda bile suyun serinliğini hissedebilirsiniz.

    İlginizi Çekebilir:Bodrum Gezilecek Yerler|Bodrum Günübirlik Gezilecek Yerler

    -
    Rezervasyonlarım
    Müşteri Temsilcileri
      WhatsApp